Erişilebilirlik

Washington’dan Türkiye’nin Hava Harekatına Tepki


Amerika Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin hava harekatının IŞİD’e karşı Amerika liderliğindeki koalisyon tarafından onaylanmadığını bildirdi.

Bakanlık Sözcü Vekili Mark Toner, Türkiye’nin Pazartesi günü Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyine yönelik hava harekatından derin endişe duyduklarını söyledi.

Türk hava harekatında peşmergelerin de yaşamını yitirdiğini belirten Toner, endişelerini Türk hükümetine doğrudan ilettiklerini de kaydetti.

Toner açıklamasında, “Bu hava operasyonları koalisyon tarafından onaylanmadı ve IŞİD’e karşı savaşta ortak güçlerimiz arasında istenmeyen can kayıplarına neden oldu” diye konuştu.

Toner, “Türkiye'nin PKK ile ilgili endişelerini anlıyoruz ama bu tür hareketler koalisyonun IŞİD’in peşinden gitme çabasına ve savaşı yürüten alandaki ortaklarımıza zarar veriyor” dedi.

Bu arada Amerikalı askeri yetkilinin Suriye'de YPG'nin kontrolundaki bölgede operasyon sonrası incelemer yaptığı bildirildi.

Amerikalı Askeri Yetkili Hava Operasyonu Sonrası YPG'nin Kontrolündeki Bölgeyi İnceledi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mücadelemiz sürecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Reuters’a yaptığı açıklamada “son terörist imha edilinceye kadar” operasyonların süreceğini kaydetti.

Erdoğan, Sincar’ın PKK militanları için üs olmasına izin vermeyeceklerini de belirtti. Erdoğan, Amerika, Rusya ve kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin Sincar’daki operasyon öncesinde bilgilendirildiğini de söyledi.

Erdoğan: Son Terörist Yok Edilinceye Kadar bu Mücadelemiz Devam Edecek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG