Erişilebilirlik

Washington'daki Türk Festivali Yine Büyük İlgi Gördü


Washington'daki Türk Festivali Yine Büyük İlgi Gördü
Washington'daki Türk Festivali Yine Büyük İlgi Gördü

Washington’daki Türk Amerikan Derneği ATA-DC’nin düzenlediği Türk festivaline, çoğunluğu Amerikalı ve yabancılardan oluşan yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Türk yemekleri, folklör ve kültürünün tanıtıldığı festivalde bir de rekor kırıldı. Murat Aksu adlı rekortmen, 5 buçuk metreden daha uzun bir kebap yaparak Guiness rekorlar kitabına geçti. Aksu rekor kırma girişimine, oğluyla birlikte Guiness rekorlar kitabına bakarken, Türk yemek ve kebaplarıyla ilgili hiç resmi bir rekora rastlamaması üzerine karar verdiğini söyledi. Aksu’nun başarılı rekor girişimi, Amerikan medyasında da ilgi gördü.

ATA-DC’nin 8. Türk festivali, renkli sahne gösterileri ve çocuklara yönelik aktiviteleriyle, özellikle ailelerin ilgisini çekti. Çocuklar için kurulan çadırda resim ve el işi çalışmaları yapılırken, bir başka çadırda Türk kahvesi tanıtıldı ve kahve içenlerin falına bakıldı.

Bu yılki festivalde başkent ve çevresinde yayın yapan Türk-Amerikan Televizyonu TATV de 5. Yılını kutladı. Türkçe ve İngilizce yayınları halka açık bir kanalda yayınlanan TATV, yıldönümünü izleyenleriyle birlikte pasta keserek kutladı.

Washington'daki Türk Festivali Yine Büyük İlgi Gördü
Washington'daki Türk Festivali Yine Büyük İlgi Gördü

ATA-DC Başkanı Demet Cabbar, festival için 150’den fazla gönüllünün aylarca çalıştığını ve büyük emek verdiğini söyledi. Cabbar, festivalin her yıl büyüyerek daha fazla ilgi görmesini değerlendirirken şöyle konuştu: “Bütçemizin önemli bir bölümünü tanıtım ve reklam faaliyetlerine ayırıyoruz. Bu nedenle de Amerikalılar arasında daha çok tanınıyor ve ilgi çekiyoruz. Nihai amacımız da bu. Başka yerlerdeki festivaller gibi tanınmış Türk sanatçılarını Amerika’ya getirip önemli paralar harcamak yerine, Türk kültür ve sanatını burada tanıtan yerel sanatçılara yer veriyoruz.”

Her yıl Ekim ayının ilk Pazar günü düzenlenen Washington Türk Festivali, başketin iki simgesi, Beyaz Saray ve Kongre binası arasında uzanan Pennsylvania caddesi üzerinde yapılıyor.

XS
SM
MD
LG