Erişilebilirlik

Washington'da Mültecilere Destek Gösterisi


Washington'da Mültecilere Destek Gösterisi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Beyaz Saray’ın önünde toplanan insan hakları grupları, Obama hükümetini Suriyeli mülteciler için daha fazla çalışmaya çağırdı. Gruplar Başkan Obama’ın Suriye’nin güneyinde ve kuzeyinde güvenli bölgeler oluşturmasını ve 2016’da Amerika’ya 100 bin Suriyeli mülteci kabul etmesini istedi.

Papaz Theodore McCarrick, “Bu yaşamımızdaki kriz anı. Eğer bunu görmezden gelirsek Amerika 100 yıl geriye gider” şeklinde konuşuyor.

Amerika - Suriye Mülteci Komisyonu'ndan Zaher Sahoul, “Bizi burada toplanmaya iten Emman ve kardeşi Galip’in resimleri. Emman 3, Galip 5 yaşında. Eğer politikacılar Suriye krizine 4, 3, hatta 2 yıl önce müdahale etseydi, onlar hayatta olacaktı. Sevsek de sevmesek de bugün gördüklerimiz Suriye’de ve Ortadoğu’daki mevcut ve eski hükümetlerin siyasetlerinin, ya da siyasetsizliklerinin bir sonucu, harekete geçmeden önce binlerce Suriyeli çocuğun Akdeniz’de boğulduğunu mu görmeliyiz? Binlerce Suriyeli mültecinin konteynerlerde, teknelerde ve kamyonlarda boğulduğunu görmeden onlar için birşeyler yapamayacak mıyız?” şeklinde konuşuyor.

Suriyeli mülteci Fatima İdris ise, “Halk özgürlük istediğinde Beşar Esat hükümeti özgürlük vermedi masum insanları öldürmeye, tutuklamaya başladı. Herkes sokaklarda öldü, kan sokağa taşındı. Evlerimiz yıkıldı. Biz de evimizi terk etmek zorunda kaldık. Bu nedenle Suriye’deki evimizi bırakıp yollara düştük. Bu çok çok zor bir karar anıydı. Gerçekten çok zor” diyor.

Beyaz Saray’ın önündeki gösteriye katılanlar, Başkan Obama’dan, 2016’da en az 100 bin mülteciyi Amerika’ya kabul etme kararı almasını istedi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG