Erişilebilirlik

Washington’da Yeni Küresel Politikalar Enstitüsü


Ali Çınar
Ali Çınar

Dünyaca tanınmış birçok düşünce kuruluşuna ev sahipliği yapan Washington’da, Türk Amerikan ilişkileri ve Türkiye üzerine çalışmalar yapacak yeni bir düşünce kuruluşunun açılışı yapıldı

Dünyanın önemli gelişmelerinin mercek altına alındığı Washington’da farklı alanlarda faaliyet gösteren 50’den fazla etkili düşünce kuruluşu bulunuyor. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu eski başkanı Ali Çınar’ın başkanlığını yaptığı Küresel Politikalar Enstitüsü (Global Policy Institute), Washington’un en yeni düşünce kuruluşu.

Enstitünün Ulusal Basın Kulübü’nde yaptığı açılışta konuşan Ali Çınar, bağımsız, tarafsız ve kar amacı gütmeyen bir düşünce kuruluşu olan Küresel Politikalar Enstitüsü’nün hem Türkiye’yi hem Amerika’yı tanıyan tecrübeli kadrosuyla eğitim, enerji, ekonomi, göçmenlik ve uluslararası ilişkiler gibi birçok önemli konuda araştırma ve analiz yaparak, sorunlara gerçekçi çözümler bulmayı hedeflediğini söyledi.

Washington'da Türk-Amerikan ilişkileri ve Türkiye ile ilgili yeterli düşünce kuruluşu bulunmadığına dikkati çeken Ali Çınar, hedeflerinin dünya liderleri ve iş dünyasının önde gelen yöneticilerini bir araya getirerek, küresel sorunlara çözüm üretmek olduğunu belirtti.

Küresel Politikalar Enstitüsü’nün Türkiye’nin daha iyi tanınması ve Türkiye’ye karşı yürütülen kampanyalarla mücadele etmek için de çalışacağını belirten Çınar, bu amaçla Kongre üyeleriyle belirli aralıklarla bir araya gelip, Türk-Amerikan ilişkilerini değerlendirecekelerini söyledi.

Enstitü’nün açılışına Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Müsteşarı Tugay Tuncer, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, ABD Kongresi çalışanları, diplomatlar, akademisyenler, düşünce kuruluşu ve medya temsilcileri katıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel yaptığı konuşmasında "Eğitimle daha güzel bir dünyaya, barış ve hoşgörü dolu bir dünyaya inanan nesiller yetiştirebiliriz. Farklılığı bir tehdit değil zenginlik olarak gören, modern çağın iletişim teknolojisini nefret değil barış söylemini yaymak için kullanan, kendinden olmayanın kutsalına, demokratik değerlerin kutsallığına inanan yeni nesiller yetiştirebiliriz" dedi.

Yücel, düşünmeye en çok ihtiyacımız olduğu bir dönemeçte Küresel Politikalar Enstitüsünün buna hizmet edeceğini ümit ettiğini belirterek, bu düşünce kuruluşunun açılışının bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Küresel Politikalar Enstitüsü, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beyaz Saray’dan iki blok ötedeki binasında Amerika Türk Koalisyonu’nun da (Turkish Coalition of America) bulunduğu binada çalışmalarını yürütecek. Enstitü, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), Rethink Enstitüsü ve Türkiye Politikalar Merkezi’nden (Turkish Policy Center) sonra Washington’da Türk-Amerikan ilişkileri üzerine odaklanan dördüncü düşünce kuruluşu oluyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG