Erişilebilirlik

Washington’da Kiraz Ağaçları Çiçek Açtı


Amerikan Ulusal Parklar Dairesi, Washington’daki kiraz ağaçlarının ne zaman çiçek açacağına dair tahminini yenileyerek uçuk pembe çiçeklerin bu hafta tamamen açacağı öngörüsünde bulunmuştu. Beklenen oldu ve sonunda bugün çiçekler tamamen açtı.

Washington’daki birçok ulusal anıtın çevrelediği Tidal Basin olarak bilinen yapay gölün etrafında, yaklaşık bin 700 kiraz ağacı var. Ağaçların çiçek açma sürecini hava durumu belirliyor.

Kiraz ağaçlarının bu yıl Mart sonu-Nisan başı gibi çiçek açması bekleniyordu. Ancak Ulusal Parklar Dairesi, Mart’ta havaların birden ısınmasıyla tahminini değiştirdi ve ağaçların 18-24 Mart arası çiçekleneceğini açıkladı. Bugün bu tahmin gerçekleşti.

Bu haftasonu, 26 Mart’ta Ulusal Kiraz Çiçeği Festivali başlıyor. Turistler için birçok etkinliğin düzenleneceği bir ay boyunca Japonya’nın 1912’de Amerika’ya hediye ettiği kiraz ağaçları ve baharın başlangıcı kutlanacak.



16 Nisan’daysa Amerikan Kongresi’nden Washington ve Lincoln anıtlarına ve Beyaz Saray’a uzanan Constitution (Anayasa) Caddesi’nde bir yürüyüş düzenlenecek.

Washington’un en çok turist çeken özelliklerinden biri olan kiraz çiçeklerini hava durumuna göre, yağmur veya kar yağmaz ve fırtına çıkmazsa 4 ila 10 gün boyunca görmek mümkün.

Serin ve rüzgarsız hava, çiçeklerin dallarda daha uzun süre kalmasını sağlıyor. Yağmur ve rüzgar ise narin çiçeklerin savrulup dökülmesi demek. Kayıtlara göre çiçekler en erken 15 Mart 1990, en geç de 18 Nisan 1958’de açmış.

Washington’da Kiraz Ağaçları Çiçek Açtı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG