Erişilebilirlik

Washington'da Kar Fırtınası Yüzünden Hayat Durdu


Jesus Alamo muestra el logo de Batman que se afeitó en su pecho, mientras espera el estreno de El caballero de la noche asciende.
Jesus Alamo muestra el logo de Batman que se afeitó en su pecho, mientras espera el estreno de El caballero de la noche asciende.

Amerika’nın doğusunu etkisi altına alan kar fırtınası büyük kentlerde hayatı felce uğrattı. Kar ve buz yüzünden karayolları kapandı, ulaşım aksadı, okullar açılamadı, sadece Washington bölgesinde 300 binden fazla evde elektrik kesintisi devam ediyor.

Washington ve civarına 25 santim kar getiren fırtına dün akşam eve dönüş saatinde trafiği altüst etti, çalışanlar evlerine dönebilmek için yoğun trafik ve şiddetli kar yağışı altında üç-dört saat uğraşmak zorunda kaldı.

Kar fırtınası Başkan Obama’nın Wisconsin’den dönüşünü de etkiledi. Başkan’ın konvoyunun, Washington yakınlarındaki Andrews Hava Üssü’nden Beyaz Saray’a ulaşması bir saatten fazla sürdü. Hava koşulları yüzünden Obama her zaman olduğu gibi helikopteriyle evine dönemedi.

New York’ta da Belediye Başkanı Michael Bloomberg kötü hava yüzünden olağanüstü durum ilan etti. New York’ta kar kalınlığı 60 santimetreyi geçti. New York kentinde kar kalınıdığı Aralık sonundan buyana 90 santimi geçti.

New York bölgesindeki üç havaalanında seferler iptal edildi, Philadelphia ve Boston’daki havaalanlarında da birçok uçuş yapılamadı.

Washington ve New York dahil Amerika’nın doğu bölgesinde kardan etkilenen kentlerde okullar tatil edildi.

XS
SM
MD
LG