Erişilebilirlik

Washington'da Geçen Hafta


Washington'da savaşlarda ölen Amerikan askerlerini anma gününde saygı duruşunda bulunan bir eski muharip
Washington'da savaşlarda ölen Amerikan askerlerini anma gününde saygı duruşunda bulunan bir eski muharip
Amerikan Kongresinin bu hafta tatilde olması geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan skandalların gündemde kalmasına yardımcı oldu . Başkan Obama ise geçen hafta bir hortumun 24 kişinin ölümüne neden olduğu Oklahoma eyaletinin Moore kentindeydi. Geçen hafta Washington eyaletinde bir köprünün çökmesi ve Missouri’de de bir yük treni kazası ile ilgili federal soruşturmalar ise devam ediyor.

Başkan Obama Moore kentinin yeniden inşası için 3,4 milyon dolarlık yardım sözü verdi.
Kent halkının güçlü bir birlik anlayışına sahip olduğunu ve bu durumun üstesinden geleceklerine inandığını belirten Barack Obama böyle durumlarda herkesin yardıma gereksinimi olduğunu söyledi.

Bu arada yetkililer iki büyük ulaşım kazasıyla ilgili soruşturmaları sürdürüyor. Washington’da bir otoyoldaki köprünün çökmesi bunlardan birisi. Ulusal Ulaşım Güvenliği Komsiyonu üyesi Robert Sumwalt olayın ciddiyetini vurguladı ve böyle bir olay meydana geldiğinde görevlerinin gerekli araştırmayı yapıp benzer bir olayın yeniden yaşanmamasını sağlamak olduğunu söyledi.
Federal Otoyol Dairesi ülkedeki toplam 607 bin köprünün yaklaşık dörtte birinin yapısal sorunları olduğunu bildiriyor.

Dışişleri Bakanı John Kerry ise Dünya Ekonomik Forum’u için Etiyopya’dan Ürdün’e oradan da Suriye konusunu Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile görüşmek üzere Paris’e geçti.

Savunma Bakanı Chuck Hagel ise Amerikan Harp Okulu West Point’te cumartesi günü yaptığı konuşmada geçtiğimiz hafta yayınlanan bir raporda bir yıl içerisinde 26 bin Amerikan askerinin cinsel tacize uğramış olmasına değindi. Hagel, bakan olarak Amerikan ordusundaki kültürün değişmesi için çalışacağını söyledi. Cinsel taciz ve saldırıların askerlik yeminine ve kurumun kutsal dayanışma ilkelerine karşı yapılan büyük bir ihanet olduğunu vurgulayan bakan bu belanın temizlenmesi gerektiğini ve bunun gerçekleşmesinden herkesin sorumlu olduğunu bildirdi.

Washington’da Kongre bu hafta tatilde. Bu nedenle Amerikan Vergi Dairesinin muhafazakar grupların hesaplarını aşırı bir ilgiyle incelemesi ve Adalet Bakanlığı’nın milli güvenlik konuları üzerine çalışan gazetecilerin elektronik postalarını izleme kararı gündemi işgal etmeye devam ediyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG