Erişilebilirlik

Washington'da Folklör Festivali


Washington'da Folklör Festivali
Washington'da Folklör Festivali

Smithsonian Folklör Festivali için biraraya geldi. Festival, yaklaşık 40 yıldır Amerika ve dünya kültürlerini başkentte buluşturuyor.

Geleneksel Meksika Mariaçi grubu da festival katıldı.

Hawaili kızların hoş dansları yine izleyen herkesi büyüledi.

Bu yıl festivalde Meksika ve Hawaii kültürleri sergilendi. Bu festival başkentin en önemli turistik etkinliklerinden biri.

Festivalin yönetmeni Steve Kidd Washingtonlular’ın farklı kültürleri öğrenmek ve yaşamak için festivale rağbet gösterdiğini söylüyor.

Festival, çeşitli etnik grupların kendi kültürlerini müze yetkililerinden daha iyi bildiği fikrinden doğdu. Biz de onları Washington’a getirerek geleneklerini sergilemelerini sağlıyoruz.

Hawai’den Sylvia Ching çocuklara çiçekten bilezik yapmayı öğretiyor. Ching kültürüyle gurur duyduğunu ve bunu paylaşmak istediğini söylüyor.

Önemli olan herkese Hawaii’nin ne kadar muhteşem bir yer olduğunu ve oraya gidebileceklerini anlatabilmek. Birçok kişi Hawaii’yi çok seviyor.

Kidd festivale yabancı turistlerin de katıldığını söylüyor.

Turistler buraya dünya ve Amerikan kültürünü tanımak ve yaşamak için geliyor.

Bir kafede ziyaretçiler Japon Soba yemeği yapmayı öğreniyor.

Ziyaretçiler geleneksel Meksika arınma törenine de katılıyor. Bu törende Wixarica halkı vücutta ağrı ve olumsuz enerji merkezlerini arıyor ve duayla bu bölgeleri acıdan arındırıyor.

Bir başka festival durağında cambazlık yapan Meksikalılar’ın gösterisi var. Richard Kurin Smithsonian müzesinde tarih ve kültür bölümü başkan yardımcısı.

Bu festival muhteşem bir kültürel diyalog. Amerikalılar ve başka ülkelerden gelen gruplar, kültürlerini birbirleriyle paylaşıyor.

Organizatörler festival sayesinde Smithsonian müzelerinin de ziyaretçi akınına uğradığını söylüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG