Erişilebilirlik

Washington'da El Sanatları Fuarı


Washington'da El Sanatları Fuarı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
Linki indirmek için

Her yıl Washington’da düzenlenen Smithsonian El Sanatları Fuarı Amerika’nın en saygın ve sanatçılar için de katılması en zor etkinliklerden biri

Bu yılki fuarda, mobilyadan cam eşyaya kadar 12 farklı alanda çalışan 120 zanaatkar eserlerini tarihi Ulusal Mimarlık Müzesi’nde sergiledi.

Bob McNally kendini hem sanatçı hem de müzisyen olarak tanıtıyor.

McNally, Strumstick adını verdiği bir müzik aleti icat etmiş. Bu aleti, herkesi müzik yapmaya teşvik etmek için tasarladığını söylüyor: “İnsanlar müzik aletleri çalabilecek yeteneğe sahip. Ancak eğer bir aleti çalmayı yeterince hızlı beceremezlerse, yetenekleri olmadığını düşünüp pes ederler. Ben insanlardaki bu yanlış anlamayı değiştirecek bir alet yapmak istedim.”

McNally, sadece üç teli olan Strumstick’i çalmanın diğer yaylı çalgılara göre daha kolay olduğunu söylüyor: “Teller arası bütün bir müzik gamını seslendirecek kadar açık. Böylece insanlar bir tele bastıklarında, birkaç nota birden çalmış oluyorlar. Bu alette yanlış notaya basmak diye bir şey yok.”

McNally yılda ortalama 3,000 Strumstick satıyor. Aletin fiyatı, kullanılan malzemeye bağlı olarak 170 ila 340 dolar arasında değişiyor.

Satışlarının çoğu Smithsonian El Sanatları Fuarı gibi yerlerde yapıyor.

Smithsonian El Sanatları Fuarı katılması en zor fuarlardan biri.

Bu yılki fuara 120 sanatçı seçilmiş. Bu sanatçılar özel tasarım mücevher kutularından, seramik, cam ve giyim eşyalarına kadar 12 farklı alandaki en özel çalışmalarını sergiledi.

Bob McNally: “Smithsonian El Sanatları Fuarı’na her seçildiğimde çok mutlu oluyorum çünkü bu fuar sadece iş anlamında çok iyi bir fırsat sunmanın dışında zanaat konusunda son derece bilgili insanlarla bir araya gelmenizi de sağlıyor. Ziyaretçiler çalışmalara büyük bir ilgi ve heyecanla yaklaşıyor.”

Fuardan elde edilen gelirse, araştırma ve sosyal sorumluluk projelerinde kullanılması için Smithsonian Enstitüsü’ne bağışlanıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG