Erişilebilirlik

Washington'da Dikkatler Teröre Çevrildi


A federal security officer stands at a checkpoint outside the Jacob Javits Federal office building in New York, October 29, 2014. The United States is increasing security at government buildings in Washington and other cities because of continuing terror
A federal security officer stands at a checkpoint outside the Jacob Javits Federal office building in New York, October 29, 2014. The United States is increasing security at government buildings in Washington and other cities because of continuing terror

Mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki bürosuna düzenlenen saldırıdan sonra Washington’da da dikkatler terörle mücadeleye çevrilirken Adalet Bakanı Eric Holder Paris’tekine benzer saldırıların yaşanmaması için hazırlıklı olunması çağrısında bulundu

Mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki bürosuna geçen hafta düzenlenen terör saldırısından sonra tüm dünyanın gözleri Fransa’ya odaklanmış durumda. Washington’da da dikkatler teröre ve terörle mücadeleye çevrildi. Adalet Bakanı Eric Holder Paris’tekine benzer saldırıların yaşanmaması için kamuoyuna dikkatli olma çağrısında bulundu.

Dünya liderleri haftasonunda Paris’te biraraya gelerek mizah dergisi Charlie Hebdo’ya girişilen terör saldırısına karşı dayanışma yürüyüşüne katıldı. Liderlerin basın ve ifade özgürlüğü için omuz omuza yürüdüğü gösteride köktendinci terör faaliyetleri kınandı.

Yürüyüş devam ederken Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini yayınlayan bir Alman gazetesinin bürosu kundaklandı.

Eric Holder: “Fransız halkıyla dayanışma içindeyiz.”

Amerika Adalet Bakanı Eric Holder da Paristeydi:

“Belirli bir terör tehdidi olmasa da son birkaç yıldır ortamın değiştiği kesin. Terör faaliyetlerini haklı çıkarabilmek için İslam dinini kullananlara karşı savaşıyoruz.”

Washington’da önümüzdeki ay düzenlenecek uluslararası zirve toplantısında köktendinci şiddetle mücadele ele alınacak. Bakan Holder, Amerikan kamuoyunun hem Arap Yarımadası kökenli El Kaide terörüne, hem de Irak ve Suriye kaynaklı IŞİD militanlarına karşı dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Eric Holder: “Terörle mücadele için hükümetin tüm kollarının harekete geçtiği bir yaklaşıma ihtiyacımız var. İstihbarat örgütleri, polis teşkilatları, eyalet yönetimleri, yerel idareciler ve halk uyanık olmalı. Güvenliğimiz için Amerika’nın topyekün teyakkuza geçmesi gerekiyor.”

Terör tehdidi devam ediyor. Yeni bir videoda Paris’teki saldırıyı düzenleyen silahlı saldırganlardan birinin hilafete olan bağlılığını dile getirdiği ve herkesi kendisini örnek almaya çağırdığı görülüyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG