Erişilebilirlik

Washington'a Turist Akını Kriz Dinlemiyor


Washington'a Turist Akını Kriz Dinlemiyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00
Linki indirmek için

Washington’da turizmin 85 milyar dolarlık bütçe kesintilerinden etkilenmesi bekleniyordu. Bütçe sorunları yüzünden Beyaz Saray turları iptal edildi, ulusal park ve müzelerdeki hizmetlere sınırlama geldi ama turist sayısı azalmadı

Ulusal Havacılık ve Uzay Müzesi’ne gelen ziyaretçi sayısında bütçe kesintileri yürürlüğe girdikten sonra artış oldu. Washington’daki Smithsonian Müzeleri’nin bütçesi 42 milyon dolarlık bir kesintiye uğradı. Ancak müzelerin sözcüsü Linda St. Thomas’a göre, turistlere yönelik programlar kesintiden etlilenmedi.

“Bakım işlerinden ve taşeron firmalardan kesinti yaptık. Seyahati azalttık. İşe alımları durdurduk. Özetle turistlerin etkilenmemesi için elimizden geleni yaptık.”

Bütçe kesintileri 16 Smithsonian Müzesi’nde sadece üç serginin kapanmasına yol açtı. Ziyaretçilerin Bağımsızlık Bildirgesi’ni görebildikleri Ulusal Arşivler Müzesi akşam saatlerinde ziyarete kapatıldı. Bütçe kesintilerinin en belirgin etkisiyse Beyaz Saray turlarının iptali oldu. Ancak her yıl Washington’a gelen toplam 18 milyon turistin sadece yüzde üçü Beyaz Saray turu yapıyor.

Marcus Warden ailesiyle İngiltere’den gelmiş. Bütçe kesintilerinden haberi olmayan Warden, Beyaz Saray’ın sadece yabancı ziyaretçilere kapalı olduğunu sanıyor.

Marcus Warden, “Beyaz Saray turu yapmak isterdik ama yabancı ülke vatandaşlarına şu anda izin vermiyorlarmış. Nedenini bilmiyorum” diyor.

Bütçe kesintilerinin amacı, kamu alanındaki aksamalar yüzünden sabrı taşan halkın Başkan ve Kongre’ye borçlar konusunda anlaşmaya varmaları için baskı yapmasını sağlamaktı. Ancak müzeleri gezmek için kızıyla Virginia’dan gelen David Nathanson bu stratejinin işe yaramadığını söylüyor: “İki parti de bütçe kesintilerini siyasi bir araç olarak kullandı ama ben bunun beklenen etkiyi yarattığını düşünmüyorum.”

Nathanson gibi Washington’u ziyaret eden diğer turistler de bütçe kesintilerinin etkisini hissetmediklerini söylüyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG