Erişilebilirlik

Washington Obama'nın Konuşmasına Hazırlanıyor


Washington Obama'nın Konuşmasına Hazırlanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney’e göre, Başkan Obama görevinin altıncı yılında yapacağı beşinci Birliğin Durumu konuşmasında, zengin ve yoksul Amerikalılar arasındaki hızla uçurumun büyümesini gündeme getirecek

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney’e göre, Başkan Obama görevinin 6’ıncı yılında yapacağı beşinci Birliğin Durumu konuşmasında, zengin ve yoksul Amerikalılar arasındaki hızla uçurumun büyümesini gündeme getirecek.

Jay Carney: “Başkan 2014’ü bir eylem yılı olarak görüyor. Başkan, orta sınıfa yükselmek isteyen Amerikalılar’a yardım için Kongre ile işbirliği yapmaya, gerektiğinde Kongre’yi atlayarak harekete geçmeye hazır.”

Cumhuriyetçiler, ekonomik fırsatların arttırılması konusunda başkana katılıyor ancak Obama’yı bir engel olurak görüyor. Senatör Roy Blunt, Birliğin Durumu konuşması öncesi bu konuya değindi.

Roy Blunt: “Başkan Obama’nın kabullenmediği nokta Amerikalılar’ın onun politikaları nedeniyle sıkıntı çektiği. Yönetimin daha büyük devlet, daha fazla harcama ve daha fazla vergi ve borç siyaseti bu ülkede fırsat eşitsizliği krizine neden oldu. Bu da son 5 yılda en çok bu ülkedeki en yoksul vatandaşları etkiledi.”

Cumhuriyetçiler’in Başkan Obama’nın konuşmasına yanıtını Temsilciler Meclisi üyesi Cathy McMorris Rodgers verecek.

Rodgers Başkan Obama’nın aktif federal hükümet siyasetinin karşıtlarından: “Washington ekonomik büyümenin önündeki en büyük engel olduğunda bu ciddi bir soruna işaret eder.”

Beyaz Saray ise Cumhuriyetçiler’in eleştirilerinin haksız olduğunu ve yakın tarihi yok saydığını söylüyor: “Başkan Obama göreve başladığında bu ülkede birçok kişi Büyük Buhran’dan bu yana gördüğümüz en büyük yoksulluk sorunuyla karşı karşıyaydı.”

Uzmanlar Başkan’ın konuşmasının Kongre’de partiler arası işbirliği başlatmasını beklemiyor. Konuşmanın daha çok Senato’nun 3’te 1’iyle Temsilciler Meclisi’nin tamamının seçileceği Kasım ayına kadar kullanılacak siyasi söylemleri belirlemesi mümkün.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG