Erişilebilirlik

Washington'dan Öcalan'ın Açıklamasına Destek


Washington, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ateşkes ve silahlı militanlara çekilme çağrısı yaptığı Nevruz mesajını memnunlukla karşıladı.

Bu konuda yazılı bir açıklama yayınlayan Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Öcalan'dan gelen PKK’nın şiddete son vermesi çağrısının, “Türkiye’de 30 yılı aşkın bir süredir devam eden trajik şiddetin bitmesi yönünde olumlu bir adım” olduğunu bildirdi.

Türkiye’deki şiddet olaylarının çok sayıda “can ve gelecek kaybına” yol açtığını kaydeden Nuland, bu şiddetin bitmesi gerektiğini açıkladı. Nuland, yazılı açıklamada, “Türkiye’de demokrasinin ilerlemesi ve tüm vatandaşlarının yaşamlarının düzelmesini sağlayacak bu barışçı çözüme ulaşma çabalarından dolayı Türk hükümetinin ve tüm tarafların cesur çabalarını kutluyoruz,” ifadesini kullandı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Washington’un Kürt sorununun nihai çözümü konusunda Türk halkına desteğini sürdüreceği güvencesi verdi.

Washington süreci ilgiyle izleyecek

Victoria Nuland’ın bu mesajıyla Amerika’nın Türkiye’deki barış sürecini ilgiyle izlemeyi sürdüreceği anlaşılıyor. Nitekim Washington’un önde gelen düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü’nde de bu konu uzmanlarca ele alındı. Toplantıda süreç olumlu olarak nitelenmekle birlikte Abdullah Öcalan’ın görüşmelerdeki muhatap konumu da değerlendirildi.

Amerika’nın Sesi’nden Alparslan Esmer, gerek uzmanlar gerekse iktidar ve muhalefet temsilcilerinin ağzından barış sürecine yönelik görüşleri derledi.

Kürtler Süreçten Umutlu, Muhalefet Kaygılı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:45 0:00

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG