Erişilebilirlik

Washington Caddelerinde Kanlı Kovalamaca


Kongre Binası Önündeki Kovalamaca Kanlı Bitti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:08:08 0:00
Linki indirmek için

Washington’da Beyaz Saray ve Kongre binası arasında polisle bir kadın sürücü arasında kovalamaca yaşandı. Şüpheli, Kongre polisi tarafından vurularak öldürüldü

Yetkililer olayın Beyaz Saray önünde başladığını bildiriyor. Sürücünün ilk önce Beyaz Saray’ın bariyerlerine çarptığı, ardından aracını hızla 2 buçuk kilometre ötedeki Kongre’ye doğru sürdüğü ve kovalamaca başladığı belirtildi. Sürücü daha sonra aracını Kongre polisine ait bir devriye aracına çarptı. Araçtaki bir polis yaralandı.

Amerika’nın Sesi’nin Arapça yayın yapan birimi el Hurra televizyonu tarafından çekilen videoda, siyah renkli bir Infinity sedanın polis araçlarının arasından geri geri hızla sıyrılarak kaçmaya çalıştığı, geri dönüş yapmaya çalıştığı sırada bir devriye aracına çarptığı ve polisin arka arkaya yedi el ateş ettiği görülüyor. Olayın yaşandığı alan, Amerika’nın Sesi merkezine 500 metre uzaklıkta bulunuyor. Yetkililer, videodaki görüntünün kovalamacanın yalnızca bir bölümünü gösterdiğini belirtiyor.

Araçtaki bir yaşındaki çocuk, Kongre polisi tarafından kurtarıldı. Yaralı polis de helikopterle hastaneye kaldırıldı. Ancak yetkililer, olayda iki polisin yaralandığını bildirdi.

Olayın ardından Kongre çevresinde güvenlik önlemleri arttırıldı, o sırada bütçe görüşmelerinin yaşandığı Kongre’de toplantılar ertelendi. Ancak olayın Kongre üyeleri açısından bir tehdit oluşturmadığı bildirildi. Yetkililer terör olasılığı bulunmadığını, olayın münferit olduğunu açıkladı. Olay sırasında Başkan Barack Obama’nın Beyaz Saray’da olduğu bildirildi.

Washington Emniyet Müdürü Cathy Lanier, vurulan sürücünün öldüğünü olaydan dört saat sonra açıkladı. Lanier, sürücüyle ilgili bilgi vermeyi reddetti, soruşturmanın devam ettiğini belirtti. CNN televizyonu, kendi kaynaklarına dayanarak şüphelinin “34 yaşında Connecticut’lu bir kadın” olduğunu açıkladı. Soruşturma Washington Emniyeti dışında, Başkan’ın korumasından sorumlu Gizli Servis, Federal Soruşturma Bürosu FBI ve Kongre polisi tarafından yürütülüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG