Erişilebilirlik

Virginia Seçimlerdeki Belirleyici Eyaletlerden Biri Olacak


Virginia Başkanlık Seçiminin Belirleyici Eyaletlerinden Biri Olacak
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

Virginia, kasım ayındaki başkanlık seçimlerinin galibinin Trump mı Clinton mı olacağında belirleyici rol alacak nadir eyaletlerden. Seçimlerin çekişmeli geçeceği eyaletlerden biri olan virginia, 8 Kasım’a yaklaşırken hem adayların hem de siyaset uzmanlarının ilgi odağı. Amerika’nın sesi seçimin nabzını, bu kez Virginia’da tuttu.

Leeseburg, Virginia’nın her köşesinden tarih fışkıran eski şehirlerinden biri.

Şehir, yıllardır tercihini Cumhuriyetçi başkanlardan yana kullanan güney eyaletlerden Virginia’nın eski yüzünü yansıtıyor.

Ancak eyalet sakini Craig Green’e göre, Virginia, bölgenin siyasi iklimini de değiştirecek önemli bir değişimden geçiyor: “Buralar hep boş açık araziydi. Şimdi ise, gördüğünüz üzere konut ve işyerleri inşa ediliyor. Her yanımız, teknoloji şiketleriyle çevrili.”

Green, Loudoun ilçesinde Demokrat Parti için çalışıyor. Loudoun, Virginia’nın kuzeyini yüksek teknoloji endüstrisine dönüştürerek, yüksek vasıflı çalışanlar için de cazibe merkezi haline getiren bölgelerden.

Green’e göre, bölgenin değişen demografik yapısı, Demokratlar’ın yararına. Durumu Trump için zorlu hale getiriyor. Green konuştuğu kişilerin Trump'a "asla oy vermeyeceklerini" söylüyor.

Demokrat Sri Amudmar, sistem mühendisi. Hindistan’dan 30 yıl önce göç etmiş. Ülkede, giderek artan göçmen nüfusunun büyük bir siyasi etkisi olduğunu savunuyor: “Amerikan vatandaşlık yemini etmek ciddi bir süreç. Amerika’ya ve değerlerine bizi bağlayan duygu yüklü bir süreç ve hepimiz o süreçten geçtik. Ve o değerlerden biri de burada herkes gerçekten eşit.”

Eyaletteki demografik değişime rağmen Trump, son Virgina mitinginde destekçilerinin karşısına kararlı çıktı.

Virginia 150 yıldan uzun süre Amerika’da İç Savaş’ın merkez üssü oldu. Bugün ise eyalet farklı bir mücadeleye ev sahibi.

Virginia, giderek artan nüfusuyla eski ile yeniyi harmanlayan geçiş eyaleti oldu. Bugün ise aynı çeşitlilik, Amerika’nın sürekli değişen hikayesinde yeni bir sayfa açabilir.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG