Erişilebilirlik

Venezuela'da Maduro Kılpayı Kazandı


Chavez'in halefi olan Nicolas Maduro oyların yüzde 50,66'sını, muhalefetin adayı Henrique Capriles ise yüzde 49,07'sini aldı

Venezuela’da dün yapılan seçimlerde Nicolas Maduro, rakibini az farkla geride bırakarak geçen ay ölen Hugo Chavez’in yerine cumhurbaşkanı seçildi.

​Ulusal Seçim Kurulu, sandıklar kapandıktan birkaç saat sonra Nicolas Maduro ve Henrique Capriles arasındaki yarışın galibinin Maduro olduğunu açıkladı. Capriles oyların yüzde 49,07’sini alırken Maduro’nun aldığı oy oranının yüzde 50,66 olduğu açıklandı.

Başkent Caracas sokaklarında toplanan Maduro destekçileri sevinç gösterilerinde bulundu. Eski bir otobüs şoförü olan 50 yaşındaki Maduro, Chavez’in mirasını sürdürme sözü verdi.

Henrique Capriles ise sonuçları reddetti ve oy sayımının geçersiz olduğunu söyledi. Capriles, sonuçlar açıklandıktan sonra, “Hükümetin adayı Maduro, bugün kaybeden sensin. Sen ve senin hükümetin. Bunu tüm kararlılığım ve şeffaflığımla söylüyorum. Her Venezuelalı’nın oyu teker teker sayılmadıkça sonuçları kabul etmeyeceğiz,” şeklinde konuştu.

Maduro, seçim kampanyasına, 40 yaşındaki rakibi Capriles’in önünde başlamıştı. Ancak Capriles’in Maduro ve Chavez’i Venezuela’nın ekonomik sorunlarını, gıda sıkıntısını ve suç oranındaki artışı çözmemekle suçlamasından sonra Maduro’nun oylarında düşüş gözlendi.

Maduro ise ülkenin petrol zenginliğini kullanarak milyonlarca Venezuelalı’yı yoksulluktan kurtaran Chavez’in başlattığı devrimi sürdüreceğine dair söz verdi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG