Erişilebilirlik

Vatikan: Cinsel Taciz Olaylarını Örtbas Etmedik


Katolik Kilisesi, Papa’nın cinsel taciz olaylarını ciddiye almadığı iddialarına tepki gösterdi. Adı Joseph Ratzinger olan Papa, 1990'lı yıllarda, Vatikan’da, rahiplerin çocukları taciz ettiği iddialarını incelemekle sorumluydu.

Katolik Kilisesi, Papa’nın cinsel taciz olaylarını ciddiye almadığı iddialarına tepki gösterdi.

Adı Joseph Ratzinger olan Papa, 1990'lı yıllarda, Vatikan’da, rahiplerin çocukları taciz ettiği iddialarını incelemekle sorumluydu.

Papa, Amerika’nın Wisconsin eyaletinde 200 sağır çocuğu taciz etmekle suçlanan bir rahiple ilgili şikâyetleri örtbas etmekle suçlanıyor.

Amerikalı Rahip Lawrence Murphy, 1950 ile 1974 yılları arasında ünlü bir sağırlar okulunda çalışmıştı. Murphy’nin üstlerinin Vatikan’ı birçok kez uyardığı ancak şikâyetlerin ciddiye alınmadığı öne sürülüyor.

New York Times gazetesi, şikâyetle ilgili belgelerde, Papa'nın kendisine iletilen iki mektuba yanıt vermediğini yazdı.

Vatikan’ın yayın organı L'osservatore Romano gazetesi ise iddiaların, Papa'yı ve yardımcılarını küçük düşürmeyi amaçladığını ileri sürdü.

Yazıda, 1998 yılında ölen rahibin, Papa’dan, ileri yaşı nedeniyle huzur içinde ölmesine izin verilmesini istediği de yazılı.

Murphy tarafından istismar edildiklerini söyleyen eski öğrenciler ve aileleri ihmalle suçladıkları Katolik kilisesinden tazminat istiyor.

XS
SM
MD
LG