Erişilebilirlik

Van’da Bombalı Araç Saldırısı


Van’ın Beşyol mevkiinde meydana gelen patlamada 2’si polis, 48 kişi yaralandı. Güvenlik kaynakları bombalı araç patlatıldığını belirtti.

Patlama saat 11 sularında kent merkezindeki Beşyol mevkiinde meydana geldi. Van Valiliği ile AK Parti İl Başkanlığı binasının da bulunduğu bölgede meydana gelen patlama kentin birçok yerinden duyuldu. Patlama sonrası bölge savaş alanına döndü. İlk belirlemelere göre 2’si polis 48 kişi yaralandı.

Bölgedeki bazı noktalarda çıkan yangınlar itfaiye ve polis araçları tarafından söndürüldü. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılırken, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. İş yerlerinin de bulunduğu bölgede meydana gelen patlama nedeniyle onlarca işyeri hasar gördü. Bayram olması nedeniyle bölgede çok sayıda kimsenin bulunmaması, faciayı da önledi.

Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, AK Parti il binası önündeki polis noktasının hedef alındığını belirterek, saldırıda 3'ü ağır 48 kişinin yaralandığını söyledi.

Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda da patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir aracın partilerinin il binasının bulunduğu sokağa girdiğini, teröristin beton bariyerlerin bulunduğu noktayı aşamayacağını anlayınca patlamayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Belediyelere yapılan atamalardan sonra tehditler aldıklarını belirten Zahir Soğanda, "Bayramın ilk günü olduğu için parti binamızda kalabalığın toplanacağı düşüncesiyle böyle bir vahşice bir eylem planlanmıştır. Bu olayı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Zaten kayyumların atanmasıyla birlikte tehditler alıyorduk. Son olarak da zaten bu eylem yapıldı. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu bölgede demokratik siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha gördük. Ama bunlar başaramayacak. Bizi yıldıramayacaklar. Biz yolumuza devam edeceğiz" dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG