Erişilebilirlik

Uzay Robotu Fotoğraf ve Bilgi Gönderiyor


Uzay robotunun kuyruklu yıldızdan gönderdiği ilk fotoğraf
Uzay robotunun kuyruklu yıldızdan gönderdiği ilk fotoğraf

Avrupa Uzay Dairesi yetkilileri kuyruklu yıldızın üzerine demirleyen robotun çok iyi çalıştığını ve ilk resmi gönderdikten sonra bilgi aktarmaya başladığını bildiriyor. Philae adlı robot uzaybilimcilerin güneş sistemiyle ilgili sorularına ışık tutabilir

Avrupa Uzay Dairesi yetkilileri küçük inceleme robotonun zor bir inişten sonra kuyruklu yıldızın yüzeyine sağlam bir şekilde oturduğunu bildiriyor.

Daire Perşembe sabahı Philae adlı robotun, kayalarla kaplı Comet 67P’den gönderdiği ilk resmi yayınladı. Fotografta robot bir kayalığın kenarında demirlemiş görünüyor. Ancak yetkililer robotun çok iyi çalıştığını ve bilgi aktardığını bildiriyor.

Philea adlı robot Çarşamba günü Rosetta uzay aracından ayrıldıktan sonra yaklaşık yedi saatlik yolculuktan sonra tarihi inişi yapmayı başarmıştı.

Rosetta uzay aracı Ağustos ayından itibaren dünyaya 500 milyon kilometre uzaklıktaki kuyruklu yıldızın yörüngesinde seyrine devam ediyordu.

Yetkililer kendisini yere demirleyecek çelik zıpkınların başta açılmaması üzerine kayalık zemin üzerine zıplamış ancak daha sonra zıpkınların açılmasıyla sağlam biçimde yere oturmuştu.

Son derece riskli görevi başaran ilk robot olan Philae, bilimadamlarına güneş sistemi hakkında bilinmeyen birçok sorunun cevaplarının bulunması yolu açacak.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG