Erişilebilirlik

Ünlü Televizyon Habercisi Brian Williams’a Ceza


Amerika’nın üç büyük televizyon şirketinden biri olan NBC’nin tanınmış haber sunucusu gazeteci Brian Williams, yalan söylediği ve NBC’nin saygınlığına gölge düşürdüğü gerekçesiyle altı ay ücretsiz görevden uzaklaştırıldı

55 yaşındaki Brian Williams, 2003 yılında Irak’ta vurulan bir helikopterde bulunmadığının ortaya çıkması üzerine eleştiri oklarına hedef oldu. NBC’nin hakkında soruşturma açtığı Williams özür diledi ve birkaç gün işbaşı yapmayarak kendisini cezalandıracağını açıkladı.

Ancak resmi açıklama NBC Yöneticisi Steve Burke’ten geldi. Burke yazılı açıklamasında, “Brian bu davranışıyla NBC’nin haberlerine güvenen milyonlarca Amerikalı’nın güvenini sarsmıştır. Tutumu mazeret kabul etmeyecek kadar yanlış, altı ay görevden uzaklaştırma cezası da hem sert hem de haklıdır” dedi. Açıklamada Williams’ın altı ay ücretsiz izin kullandıktan sonra göreve dönüq dönmeyeceği belirtilmedi.

Amerika’nın en çok izlenen NBC akşam haberlerinin sunucusu olan, çok güvenilir bir haberci sayılan ve birçok önemli olayı bizzat izleyerek ekrana taşıyan Brian Williams’ın ekrandan uzaklaştırılmasına neden olayla ilgili ayrıntıları Hülya Polat’ın Gökkuşağı adlı blog yazısında bulabilirsiniz.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz güçlü” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG