Erişilebilirlik

Ünlü Popçu Jennifer Lopez 42 Yaşında


Pop şarkıcısı ve oyuncu Jennifer Lopez, 24 Temmuz’da 42 yaşına girdi. New Yorklu olan Lopez, çocukluğundan beri şarkı söylüyor, dans ediyor. Janet Jackson’ın müzik videosunda dansçılık yapan Jennifer Lopez, “In Living Color” adlı televizyon şovunda ilk kez profesyonel olarak sahneye çıktı.

Lopez, 1997 yılında genç yaşta öldürülen Latin şarkıcı Selena’nın hayatını anlatan filmde başrolü oynayarak bütün dünyanın dikkatini çekti. 1999 yılında “On Tne 6” adlı ilk albümünü çıkardı. Albümdeki “If You Had My Love” adlı şarkı listelerde bir numaraya yükseldi, Lopez bir anda şöhretin basamaklarını tırmanmaya başladı. Albümdeki “Waiting For Tonight,” “Feelin’ So Good” ve “Let’s Get Loud” adlı şarkılar da çok beğenildi.

Jennifer Lopez’in ikinci albümü “J. Lo” birkaç şarkısıyla listeleri altüst etti. “Love Don’t Cost A Thing”, “Play” ve rapçı Ja Rule ile yaptığı tartışmalı düet “I’m Real” büyük ses getirdi. Buarada Jennifer Lopez aralarında “The Cell”, “Angel Eyes”, “The Wedding Planner”, “Maid In Manhattan”, “Jersey Girl” ile gişe rekorları kıran “Gigli”, “Shall We Dance” ve 2005 yılında vizyona giren romantic komedi “Monster-In-Law” sayesinde ününe ün kattı. Lopez bu filmde üncü aktris Jane Fona’yla oynadı.

2004 yılında Jennifer Lopez Latin pop şarkıcısı Mark Anthony ile evlendi. 2005 yılında “Rebirth” adlı albümünü çıkardı. Jennifer Lopez’in ilk İspanyolca albümü “Como Ama una Mujer” 2007 yılında piyasaya çıktı. Aynı yıl Jennifer Lopez eşi Mark Anthony ile “El Canante” adlı filmde oynadı. Film, salsa yıldızı Hector Lavoe’nun hayatını anlatıyordu. Lopez’in 2007 tarihli İngilizce albümü “Brave” çok başarılı olamadı.

2008 yılında JenniferLopez, Emme ve Max adlı ikizlerini dünyaya getirdi. 2010 yılında Sony PlakŞirketi’nden ayrılarak Def Jam Records şirketiyle anlaştı. Sanatçının bu şirketten ilk albümü geçen yıl çıkan “Love” oldu. 2011 Jennifer Lopez için hiç de iyi bir yıl olmadı, ünlü popçu yedi yıl evlilikten sonra Mark Anthony’den ayrıldı. Sahne şovu ve danslarıyla ünlü olan Latin kökenli Lopez, “American Idol” adlı ses yarışmasında iki dönem jüri üyeliği yaptı. Ancak geçtiğimiz günlerde yeni sezonda programdan ayrıldığını açıkladı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG