Erişilebilirlik

Ünlü Müzisyen Prince Hayatını Kaybetti


Dünyaca ünlü Amerikalı pop müzik sanatçısı Prince Rogers Nelson, Minneapolis’teki evinde Perşembe sabahı ölü bulundu.

Polisin, Prince’in stüdyo olarak kullandığı evinden acil sağlık yardımı çağrısı aldığı açıklanmıştı. Associated Press haber ajansına açıklama yapan Prince’in basın sözcüsü Anna Meazham ünlü şarkıcının öldüğünü doğruladı.

Ölüm nedeni açıklanmış değil ancak, Prince’ın uçağı geçen hafta Illinois’de acil iniş yapmış ve sanatçı grip teşhisiyle hastaneye kaldırılmıştı. Prince’in sonrasında kendini iyi hissetmemesine rağmen Atlanta’da sahne aldığı da öğrenildi.

Ünlü Müzisyen Prince Hayatını Kaybetti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

1980’ler ve 90’lara damgasını vuran ünlü sanatçı, caz, funk ve diskoyu birleştirerek kendine has bir pop üslubu yaratmıştı. Kariyeri boyunca 100 milyondan fazla albüm satan sanatçının 7 Grammy, bir de Oscar ödülü bulunuyor.

Prince’ın 2007’de Amerikan Futbol şampiyonası Super Bowl’daki performansı gelmiş geçmiş en iyi performanslardan biri olarak kabul ediliyor. Sanatçı, son albümünü 2015’te çıkarmıştı.

Obama'dan Prince için yazılı mesaj

Amerikan Başkanı Barack Obama da bir taziye mesajı yayınladı. Mesajda “Bugün, dünya, yaratıcı ikonlarından birini kaybetti. Eşim Michelle ve ben, Prince’in ani ölümüyle, dünyanın dört bir yanından yasa boğulan hayranlarının acısını paylaşıyoruz. Çok az sanatçı, popüler müziğin sesini ve yörüngesini etkileyebilmiştir ve yeteneğiyle bir çok insanın kalbine dokunabilmiştir. Çağımızın en yetenekli ve en verimli müzisyenlerinden biri olan Prince, işte bunların hepsini gerçekleştirdi. Funk, R&B ve Rock and roll. Virtüöz bir enstrüman sanatçısı, parlak bir grup lideri ve performanslarıyla heyecan yaratan biriydi. Prince bir seferinde “Güçlü bir ruh tüm kuralların üstündedir” demişti ve kimsenin ruhu onunki kadar güçlü, cesur ya da yaratıcı değildi. Kalbimiz ve dualarımız ailesiyşe, grubuyla ve onu seven herkesle” cümleleri yer aldı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG