Erişilebilirlik

Ünlü Müzikalde Pence Protesto Edildi Trump Özür İstedi


ABD’de seyirci rekoru kıran Hamilton müzikalini görmeye gidenler arasında, yeni yönetimin başkan yardımcısı Mike Pence de vardı.

Ülkenin kurucu atalarından Alexander Hamilton’ın hikayesini anlatan müzikali izlemek için salona giren Pence, önce izleyiciler tarafından yuhalandı.

Müzikalin sonunda ise ülkenin üçüncü başkan yardımcısını oynayan siyah oyuncu Brandon Victor Nixon, Pence’e hitaben bir açıklama okudu ve çok ırklı ve çok kültürlü bir ekip olrak Trump yönetiminden endişe duyduklarını dile getirdi.

Nixon, “Biz, sizin yeni yönetiminizin bizi, gezegenimizi, çocuklarımızı, ailelerimizi korumayacağına ya da savunmacağına dair paniğe ve endişeye kapılmış çoğulcu Amerika’yız. Umarız bu şov, Amerikan değerlerine bağlı olmanız için size ilham verir ve hepimiz için hizmet etmenizi sağlar” dedi.

Mike Pence, bu beklenmedik mesajın sonunu dinlemeden salonu terketti. Ancak müzikalin sözcsü, Pence’in salon dışında durduğunu ve mesajın tamamını duyduğunu açıkladı.

Pence salonu terkederken izleyicilerin bir bölümü Pence’i yuhaladı ve alkışlayarak protesto etti. Brandon Nixon ise, seyircilere “Yuhalanacak bir şey yok. Sevgiyle ilgili bir hikayeyi paylaşmak için buradayız” diye seslendi.

Donald Trump ise yaşananlara tepkisini sosyal medyada dile getirdi. Trump, Twitter hesabından "Muhteşem müstakbel başkan yardımcımız Mike Pence, Hamilton ekibi tarafından kameraların önünde taciz edildi. Bu olmamalı. Tiyatro güvenli ve özel bir yer olmalı. Hamilton ekibi dün gece çok iyi bir adama kabalık etti. Özür dilemeliler" diye yazdı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG