Erişilebilirlik

Ünlü Aktör Neeson UNICEF Büyükelçisi Oldu


Ünlü Aktör Neeson UNICEF Büyükelçisi Oldu
Ünlü Aktör Neeson UNICEF Büyükelçisi Oldu

İrlandalı aktör Liam Neeson Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF'in İyiniyet Büyükelçisi oldu.

Yıllardır BM Çocuk Fonu UNICEF’in çalışmalarına gönüllü olarak katılan Neeson, dünyada çocuklara karşı yoksulluk, şiddet, hastalık ve ayrımcılık sorunlarıyla mücadeleye devam etme kararlılığını tekrarladı. Neeson, çocukların önlenebilir hastalıklar yüzünden ölmesini önleme konusuna da ayrı bir önem vereceğini söyledi. Neeson, “Çağımızda ve günümüzde hergün en az 22 bin çocuğun açlık, susuzluk ve hastalıklar yüzünden öldüğünü düşünmek bile çok acı” diye konuştu.

58 yaşındaki ünlü aktör Liam Neeson, 1997’den beri İrlanda Ulusal UNICEF Büyükelçisi ve son 10 yıldır da örgütün İrlanda Havayolları Air Lingus’la ortaklığının yüzü. Neeson, UNICEF’in “Sıfıra İnan” kampanyası için de hem İrlanda’da hem de Amerika’da çalışmalar yapıyor. Bu kampanya her yıl 5’inci doğumgünlerini görmeden ölen 8 milyon çocuğun ölmesinin önlenmesini amaçlıyor.

UNICEF direktörü Anthony Lake Liam Neeson’ın çalışmalarının verdiği sonuçtan çok memnun olduklarını söyledi. Lake, “Liam Neeson sadece son derece başarılı bir dram aktörü değil, aynı zamanda çok duyarlı bir insane” diye konuştu.

Liam Neeson bugüne kadar Oscar, Tony ve Golden Globe dahil birçok ödüle aday gösterildi. Aktörün en ünlü filmlari arasında Shindler’s List, Michael Collins, Batman Begins and Love, Actually bulunuyor.

XS
SM
MD
LG