Erişilebilirlik

UNICEF: “Gazze’de 13 binden fazla çocuk yaşamını yitirdi”


UNICEF, Gazze'de 13 binden fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini belirtiyor
UNICEF, Gazze'de 13 binden fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini belirtiyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 13 binden fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Açıklamada birçok bebeğin dengesiz beslenmeyle karşı karşıya olduğu hatta ağlayacak enerjilerinin bile olmadığı kaydedildi.

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell Amerikan CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, “Binlercesi de yaralandı ya da nerede olduklarını belirleyemiyoruz. Enkaz altında da olabilirler. Bu kadar fazla çocuk ölümünü dünyada diğer çatışmalarda görmedik” dedi.

Russell, bebeklerin ağlayacak enerjilerinin bile olmadığını vurguladı.

UNICEF İcra Direktörü, yardım için kamyonların Gazze’ye girişiyle ilgili olarak çok büyük bürokratik zorluklar olduğunu da kaydetti.

Uluslararası toplumdan İsrail’e, Gazze’deki can kaybı, açlık krizi ve yardımların bölgeye girişinin engellenmesi konusunda tepkiler artıyor.

Gazze'de çocuklar gıdaya ulaşabilmek için çaba harcıyor
Gazze'de çocuklar gıdaya ulaşabilmek için çaba harcıyor

Bir Birleşmiş Milletler uzmanı bu ay başında İsrail’in “açlık kampanyası” çerçevesinde Gazze’nin gıda sistemini yok etmekte olduğunu belirtmiş, İsrail bunu reddetmişti.

İsrail’in Gazze saldırısı nedeniyle bölgede yaşayan 2,3 milyon insanın nerdeyse tamamı evlerini terk etmek zorunda kaldı.

7 Ekim’den bu yana yaklaşık 32 bin kişi yaşamını yitirdi.

İsrail soykırım suçlamalarını reddederken 7 Ekim’de 1200 kişinin yaşamını yitirdiği Hamas saldırısı sonrası kendisini savunma amaçlı hareket ettiğini iddia ediyor.

Birleşmiş Milletler Cumartesi günü de Gazze’nin kuzeyinde iki yaşın altındaki üç çocuktan birinin yetersiz beslendiğini açıkladı.

Forum

STÜDYO VOA

VOA Türkçe Gazze protestolarının düzenlendiği üniversitede – 26 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:28:12 0:00
XS
SM
MD
LG