Erişilebilirlik

Uluslararası Silah Uzmanları Suriye Yolunda


A man reads a newspaper near a currency exchange office in Kyiv. Ukraine's central bank said it believed the faltering hryvnia currency had fallen to an historic low, Nov. 10, 2014.
A man reads a newspaper near a currency exchange office in Kyiv. Ukraine's central bank said it believed the faltering hryvnia currency had fallen to an historic low, Nov. 10, 2014.
Suriye’nin kimyasal silahlarının imhasını denetleyecek uluslararası uzmanların öncü grubu kara yoluyla Şam’a geçmek üzere Beyrut’a gitti.

Merkezi Lahey’deki Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Salı günü Suriye’deki kimyasal silah stoklarının tesbit ve dökümünü yapma çalışmalarına başlayacak.

Amerika ile Rusya arasında varılan ve Suriye hükümeti tarafından kabul edilen anlaşma kimyasal silahların dökümünün 1 Kasım’a kadar bitirilmesini öngörüyor.
Anlaşmaya göre kimyasal silahların imhası ise 2014 yılının ortasında tamamlanacak.

Öteyandan Suriye'de kimyasal silah kullanımı iddialarını soruşturmakla görevli BM denetçileri bir haftadır süren çalışmalarını tamamlayarak Lübnan’a hareket etti.

BM denetçileri, 21 Ağustos’ta Şam yakınlarında düzenlenen kimyasal saldırının ardından Suriye’de yedi ayrı kimyasal ve biyolojik saldırı daha düzenlendiği iddialarını araştırdı.
İddia edilen saldırılardan üçünün Şam civarında düzenlendiği belirtiliyor.
Şam’da açıklama yapan Birleşmiş Milletler sözcüsü, denetçilerin raporlarını Ekim ayı sonuna yetiştireceklerini bildirdi.

Birleşmiş Milletler daha önce 21 Ağustos’ta yapılan saldırıda öldürücü sarin gazı kullanıldığını doğrulamıştı. Amerika, BM’nin son çıkardığı raporun bu saldırıdan, Esat rejimine bağlı güçlerin sorumlu olduğunu gösterdiğini savunuyor. Beşar Esat yönetimi o saldırıdan kendilerinin sorumlu olmadığını iddia ediyor. BM ise raporunda kimseyi suçlamamıştı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG