Erişilebilirlik

Uluslararası Af Örgütü’nden Eleştiri


Uluslararası Af Örgütü, Avrupa Birliği’nin binlerce sığınmacıyı Türkiye’ye geri göndermesini öngören anlaşmanın kusurlu olduğunu, çünkü Türkiye’nin güvenli bir ülke olarak kabul edilemeyeceğini öne sürdü.

Örgütün Avrupa Birliği Başkanı Iverna McGowan, Brüksel’de varılan anlaşmanın hem yasal olarak hem de ahlaki açıdan sorunlu olduğunu kaydetti.

McGowan, Türkiye’nin kimseye yeterli koruma sağlamadığını belirtti ve sığınmacıların Türkiye’deki yaşam koşullarını yetersiz olarak niteledi.

Türkiye 2 milyon 700 bin Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Frontex Yunanistan’a yardım ediyor

Avrupa Birliği’nin Sınır Kontrol Dairesi (Frontex) Yunanistan’a, sığınmacıları Türkiye’ye geri göndermede yardımcı olabilmek için 1500 polis ile 50 yetkili göndereceğini açıkladı.

Yunanistan’ın bu süreç için yeterli görevlisi bulunmuyor.

Frontex Direktörü Fabrice Leggeri, Frontex’in mültecileri sadece Yunan yetkililer her birinin durumunu inceledikten ve geri dönüş kararını verdikten sonra geri gönderebileceğini söyledi.

Türkiye’den ekipler Yunanistan’da

Türkiye’den gözlemciler sığınmacı akınını önlemek için Türkiye ile AB arasında varılan anlaşmanın uygulanmasına yardımcı olmak üzere Midilli ve Sakız Adası’na gitti.

Türk yetkililer adalarda en az bir hafta kalacak. Yunan yetkililer, Türkiye ile AB arasında varılan anlaşmanın uygulanması konusunda zorluklar yaşıyor.

Türk yetkililerin Yunan adalarına gidişine Yunan muhalefetinden tepki geldi.

Yunanistan’ın verilerine göre göre ülkede sıkışan sığınmacıların sayısı 50 bin ve günlük gelişlerde de bir azalma yok.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG