Erişilebilirlik

Ukraynalılar Hükümetten Memnun Değil


Ukraynalılar Hükümetten Memnun Değil
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

Yeni bir anket, Ukraynalılar’ın hükümetlerinden memnun olmadığını ortaya koydu. Amerika’nın Sesi muhabiri Oleksandr Yanevsky’nin bildirdiğine göre, ülkede çok az kişi hukuk reformlarını ve yolsuzlukla mücadele girişimlerini yeterli buluyor.

Anketi hazırlayan Washington’daki Uluslararası Seçim Sistemleri Vakfı (IFES), Ukrayna’da 1994’ten bu yana düzenli aralıklarla anket yapıyor.

Ankete göre, halkın yalnızca yüzde 7’si yolsuzlukla mücadelenin etkili olduğuna inanıyor. Hukuk reformları alanında ilerleme sağlandığına inananların oranıysa yüzde 6’da kaldı. Ankete katılanların yüzde 40’ı son 12 ay içindeen az bir kere rüşvet verdiğini doğruladı.

Vakıf çalışanı Rakesh Sharma, “Halk, Meydan Olayları sırasında sözü verilen reformların gerçekleştiğine inanmıyor,” diye konuştu.

Sharma, Ukraynalılar’ın üçüncü bir Meydan Hareketi’ne girişmeye hazır olmadığını söylüyor. Ülke liderlerine karşı ilk protestolar 2004’te yapılmıştı. Son kitlesel olaylar geçen yıl ülkenin Rusya yanlısı Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in devrilmesiyle sonlanmıştı.

Sharma'nın belirttiğine göre, halkın büyük bir çoğunluğu Meydan hareketindeki ideallerin gerçekleşmesinin tek yolunu, statükoya bağlı olmayan yeni liderlerin ortaya çıkması olarak görüyor.

Amerika Dış Politika Konseyi’nden Wayne Merry, hükümetin reformları gerçekleştirmeyi başaramaması durumunda ülkenin gidişatı konusunda halkın fikrinin değişebileceği uyarısında bulunuyor.

Son anket ülkenin Kırım ve bazı doğu illeri dışındaki tüm bölgelerini kapsıyor. Kırım geçen yıl Rusya tarafından ilhak edilmişti. Doğu’da bazı bölgeler de hala Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolunda.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG