Erişilebilirlik

Ukrayna'dan Rusya'ya Suçlama


Ukrayna'dan Rusya'ya Suçlama
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya’yı ağır şekilde suçladı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise Ukrayna'da Rus askeri olmadığı savunmasında bulundu

İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya’yı ağır şekilde suçladı: “Topraklarımızda dokuz binden fazla Rus askeri ve beş yüzden fazla tank, ağır silah ve personel taşıyıcı araç var.”

Uzman Andy Hundar’a göre, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in asker göndermesinin amacı ekonomik sorunlar yaşayan Moskova’nın gündemini değiştirmek: “Putin, çöken ekonomi, düşen petrol fiyatları gibi ülkenin iç sorunlarına odaklanmak yerine gündemi değiştirmeye ve Ukrayna’daki savaşa odaklanmaya çalışıyor.”

Rusya ekonomisinin bu yıl ekonomik durgunluğa girmesi bekleniyor. Batılı yaptırımların etkisiyle ruble yarı yarıya değer kaybetmiş durumda. Başkan Obama, Birliğin Durumu konuşmasında batının Rusya’ya verdiği karşılığın işe yaradığını söyledi: “Putin’in gösterdiği tutumun çok başarılı bir strateji ve kuvvet gösterisi olduğu öne sürülmüştü. Ancak bugün Amerika müttefikleriyle birlikte sapasağlam ayakta dururken, giderek soyutlanan Rusya’nın ekonomisi zorlanıyor.”

Rus askerlerinin Ukrayna’da savaştığı iddialarını yalanlayan Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ülkesinin soyutlanmadığını söyledi: “Rusya’yı soyutlamaya çalışma çabaları başarısız kalacak. Batılı ortaklarımızın bu tutumuna rağmen Putin’in söylediği gibi Rusya kesinlikle soyutlanamaz.”

Siyasilerin karşılıklı söylemleri devam ederken çatışmalarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı artıyor. Donetsk’te roket saldırısı sonrası dört yaşında bir çocuk öldü, ailesi ağır yaralandı. Ukrayna’da bir yıldır devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısının beş bini bulduğu bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG