Erişilebilirlik

Ukrayna'da Yeni Ateşkes


Donetsk bölgesinde isyancılarla çatışan Ukrayna askerleri
Donetsk bölgesinde isyancılarla çatışan Ukrayna askerleri

Rusya'nın arabulucuğuyla Minsk'de Ukrayna ve ayrılıkçı güçler arasında imzalanan anlaşmanın 5 Aralık'ta yürürlüğe gireceği açıklandı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü (AGİT), Ukrayna ordusu ve Luhansk bölgesindeki ayrılıkçı milislerin 5 Aralık’tan itibaren yürürlüğe girecek yeni bir ateşkes için "ilke anlaşmasına" vardıklarını açıkladı.

AGİT ayrıca yeni ateşkes anlaşmasıyla 6 Aralık’tan itibaren ağır silahların Luhansk bölgesinden çıkarılmasının hedeflendiğini bildiriyor.

Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te düzenlenen görüşmelerde Rusya’nın arabulucuğunu yaptığı anlaşmayı tarafların imzalamasına rağmen bölgede yaşanan günlük çatışmaların azalmadığı haber veriliyor.

Salı günü Brüksel’de başlayan NATO dışişleri bakanları toplantısının ana konusu Ukrayna krizi olacak.

Nato Genel Sekreteri Jens Stoltenberg,Rusya’nın Ukrayna içine ve sınır bölgesine gelişmiş silah, mühimmat ve asker yığarak ayrılıkçı milisleri “ciddi” bir şekilde desteklediğini açıkladı.

Ayrılıkçı güçlerle Ukrayna ordusu arasında geçtiğimiz Nisan ayında başlayan çatışmalarda 4 bin 300 den fazla insanın hayatını kaybettiği bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG