Erişilebilirlik

Ukrayna’da Siyasi Kriz İstifa Getirdi


Başbakan Mykolo Azarov istifasını sunarken, parlamentoda yapılan oylamada gösterileri yasaklayan yeni yasa iptal edildi

Ukrayna’da, Başbakan Mykolo Azarov istifasını sunarken, protestoları yatıştırmayı amaçlayan, Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç yanlısı milletvekilleri gösterilerle ilgili yeni yasa tasarısını iptal etti.

Azarov, sosyo-politik uzlaşıya varılabilmesi için istifa ettiğini açıkladı. Başbakan, istifasının ülkedeki siyasi krizi çözüme kavuşturmak için bir fırsat sunmasını umduğunu söyledi. Azarov’un istifasının yürürlüğe girebilmesi için Yanukoviç tarafından da kabul edilmesi gerekiyor.

Devlet Başkanı Yanukoviç, haftasonunda, Azarov’un görevini muhalefet lideri ve eski ekonomi bakanı Arseni Yatsenyuk’a önermişti. Ancak muhalefet, Yanukoviç’in önerisini kabul etmedi.

Muhalefet uzun süredir Azarov hükümetinin istifasını istiyor.

Başbakan’ın istifasından birkaç saat sonra, parlamento, gösterileri yasaklayan yeni yasayı iptal eden yasa teklifini kabul etti. Yanukoviç, gösteriler sırasında tutuklananların ancak, eylemcilerin barikatları kaldırması ve sokakları terketmesi halinde serbest bırakılacaklarını söyledi.

Ancak muhalefet liderleri, Yanukoviç’den daha fazla taviz koparmak için sokak gösterilerine devam edeceklerini açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG