Erişilebilirlik

Ukrayna'da Sivil Konvoya Ateş Açıldı


Kiev'de ülkenin doğusuna savaşmaya giden Ukraynalı gönüllüler yakınlarıyla vedalaşırken
Kiev'de ülkenin doğusuna savaşmaya giden Ukraynalı gönüllüler yakınlarıyla vedalaşırken

Kiev hükümeti çocuklar dahil çok sayıda sivilin öldüğü saldırıyı Rusya yanlısı ayrılıkçıların düzenlediğini bildirirken ayrılıkçılar konvoya Ukrayna kuvvetlerinin ateş açtığını önesürüyor

Ukraynalı yetkililer ülkenin doğusunda çatışmalardan kaçan bir konvoya Rusya yanlısı ayrılıkçıların ateş açması sonucu çok sayıda sivilin öldüğünü bildiriyor. Luhansk kentindeki ayrılıkçılar ise olayla ilgileri olmadığını, ateş açanların Ukrayna askerleri olduğunu önesürüyor.

Ukrayna ulusal güvenlik konseyi sözcüsü Albay Andriy Lysenko, tam ölü ve yaralı sayısını veremeyeceğini ancak ölenler arasında çocuklar da bulunduğunu söyledi.

Sözcü, ayrılıkçıların sivilleri hedef almak için Rusya’dan aldıkları “Grad” roketleri ve mayın atıcılar kullandıklarını önesürdü.

Olay sabaha karşı kuşatma altındaki Luhansk kentinden çıkan ana yol üzerinde meydana geldi.

Öteyandan bir Uluslararası Kızıl Haç sözcüsü Fransız haber ajansına Rus yandım konvoyunun denetimiyle ilgili bir anlaşma sağlandığını açıkladı.

Rus İnterfax ajansı da konvoya Ukrayna sınır muhafızları ve gümrük görevlileri tarafından denetlendikten sonra Uluslararası Kızıl Haç temsilcilerinin eşlik edeceğini bildirdi.

Yardım konvoyu konusunda anlaşma sağlandığı Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov tarafından da doğrulandı.

Ancak Lavrov Berlin’de Alman, Fransız ve Ukrayna mevkidaşlarıyla yaptığı toplantıda bir ateşkes anlaşması konusunda anlaşma sağlanamadığını açıkladı.

Kiev hükümeti Pazar günü Ukrayna ordusunun Rusya yanlısı ayrılıkçıların elindeki iki büyük kentden Luhansk’da bir polis karakolunu geri aldığını bildirmişti.

Ukrayna kuvvetlerinin karakola milli bayrağını çektiklerini belirten Kiev hükümeti Rusya’dan malzeme sevkinde ikmal yolu olan Luhnask’ta tutunmak için umutsuzca direndiklerini önesürüyor.

Daha önce bir askeri sözcü ayrılıkçıların aynı bölgede bir Ukrayna savaş uçağını düşürdüğünü ve pilotun ise kurtarıldığını bildirmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG