Erişilebilirlik

Ukrayna'da Eski Başbakan Hakkında Yeni Dava


Ukrayna'da Eski Başbakan Hakkında Yeni Dava
Ukrayna'da Eski Başbakan Hakkında Yeni Dava

Ukrayna'nın eski Başbakanı Yulya Timoşenko yeni suçlamalarla karşı karşıya.

Yolsuzluk ve görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle hakkında dava açılan eski başbakan, şimdi de, yasalara aykırı olarak 1000 araç satın almakla suçlanıyor.

İddiaya göre Bayan Başbakan, 2010 seçimlerini kaybetmeden önce, gerekli yasal işlemleri yapmadan Sağlık Bakanlığı için 1000 araç satın aldı.

Savcı, OPEL marka araçlara piyasa fiyatının üzerinde para ödendiğini ve araçların sağlık hizmetleri için gerekli donanıma sahip olmadığını ileri sürüyor.

Ana muhalefet partisi lideri Timoşenko, araçların hastaneler için değil hükümet doktorları için alınmış olduğunu söyledi ve suçlamaların siyasi olduğunu savundu.

“Turuncu Devrim” adıyla bilenen toplumsal hareketin lideri olan eski Başbakan, 2004 yılında Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’e ilk yenilgisini tattırmıştı.

Amerika’nın Kiev Büyükelçiliği yeni iddialarla ilgili bir açıklama yaptı. Daha önce Bayan Timoşenko’ya yönelik eleştirileri kınayan Büyükelçilik, açıklamasında, suçlamaların hep Yanukoviç’in muhaliflerini hedef aldığına dikkati çekiyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG