Erişilebilirlik

Ukrayna'da Ateşkese Rağmen Çatışma


Rusya yanlısı isyancıların elindeki Donetsk kentine geceyarısı roket ve havan ateşi açılırken ateşkes anlaşmasının imzalanmasından beri dört Ukrayna askerinin öldürüldüğü bildiriliyor

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların elinde olan Donetsk kenti geçen Cuma günü imzalanan ateşkes rağmen geceyarısı ateşe tutuldu.

Görgütanıkları kente dört kez havan ve roket ateşi açıldığını bildiriyor. Cankaybı olup olmadığı bilinmiyor.

Cuma günü imzalanan ateşkese genellikle uyulduğu bildiriliyor. Ancak Donetsk ve liman kenti Mariupol yakınlarında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Mauripol’da yetkililer Pazar günü geceyarısı açılan top ateşinde bir kadının öldüğünü, üç kişinin de yaralandığını bildirmişti.

Kadının ölümü ateşkes ilan edildiğinden beri ilk sivil cankaybı oluyor.

Salı günü İnterfax haber ajansı ateşkes anlaşması imzalandığından beri dört Ukrayna askerini öldürüldüğünü bildirdi. Savunma bakanlığı yetkilisi Vitaly Andronaty ajansı 29 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İki taraf da diğerini ateşkesi ihlal etmekle suçluyor.

Öteyandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ateşkes ilan edilğinden beri 1,200 Ukrayna askerinin serbest bırakıldığını, yirmisinin daha yakında bırakılacağını açıkladı.

Ukrayna’da Nisan ayından bu yana devam eden ayrılıkçı mücadele 2 bin 600’ü aşkın kişinin ölümüne, Rusya sınırında yaşayan on binlerce sivilin evlerini terk etmesine yol açtı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG