Erişilebilirlik

Ukrayna'da 5 Rusya Yanlısı Militan Öldürüldü


Slovyansk kentinde Rusya yanlısı militanların terkettiği bir kontrol noktasına giren Ukraynalı asker
Slovyansk kentinde Rusya yanlısı militanların terkettiği bir kontrol noktasına giren Ukraynalı asker
Ukrayna güvenlik güvenlik güçleriyle Rusya yanlısı militanlar arasında çıkan çatışmada en az beş militan ölürken Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Kiev’in askeri eylemlerini “suç” olarak tanımlayarak bunun Moskova’nın devletler arası ilişkilerini etkileyeceğini söyledi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı polis güçlerinin askeri birimlerle birlikte beş Rusya yanlısı militanı öldürdüğünü ve militanların mevzilendiği Slovyansk kenti dışındaki kontrol noktalarından üçünü yıktığını açıkladı.

Ukraynalı yetkililer polisin Rusya yanlısı ayrılıkçıları doğudaki Mariupol kentinin belediye binasından çıkardığını ve silahlı militanların Artemisk kentinde bir askeri üsse düzenlediği saldırının püskürtüldüğünü de bildirdi.

Putin St. Petersburg’da yaptığı konuşmada Ukrayna hükümetinin ülke içindeki halka karşı orduyu kullanmaya başlamışsa bunun çok ciddi bir suç olacağını ve Rusya’nın devletler arası ilişkilerini etkileyeceğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu Rusya’nın Ukrayna sınırında kara ve hava birliklerinin katıldığı yeni askeri manevralar yapılacağını açıkladı.
Şoygu, manevra kararının güneydoğu Ukrayna’daki durum ve NATO kuvvetlerinin Polonya ile üç Baltık ülkesinde planlanan tatbikatlara karşılık olarak alındığını söyledi.

Ukrayna, haftabaşında ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplara karşı ilan ettiği Paskalya ateşkesini sona erdirmişti ve terörle mücadele operasyonlarına yeniden başlayacağını açıklamıştı.

Moskova ise Ruslar’ın saldırıya uğraması ya da Rusya’nın çıkarlarının tehlikeye girmesi durumunda karşılık verecekleri uyarısında bulunuyor, Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Rusya’nın yanıtının, 2008 yılında Güney Osetya’daki duruma verilen yanıtla aynı olacağını söyledi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG