Erişilebilirlik

Ukrayna Uluslararası Barışgücü İstedi


Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko
Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko

Stratejik Debaltseve kentinin isyancılar tarafından ele geçirilmesini ateşkesin ihlali olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Poroşenko'nun bölgeye barışgücü gönderilmesi çağrısı Moskova tarafından reddedildi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ülkenin doğusunda stratejik Debaltseve kentinin Rusya yanlısı isyancılar tarafından ele geçirilmesini ateşkes anlaşmasının ihlali olarak niteledi ve bölgeye uluslararası barışgücü gönderilmesi çağrısında bulundu.

Poroşenko’nun yaptığı çağrı hem isyancılar hem de Moskova tarafından reddedildi.

Poroşenko Rusya, Almanya liderleriyle yaptığı telefon görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada ateşkesin yeniden ihlal edilmemesi için açık güvenceler verilmesini istedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rusya yanlısı isyancıları çekilme sırasında esir aldıkları tüm Ukrayna askerlerini bırakmaya da çağırdı.

Ukrayna hükümet kuvvetleri Çarşamba günü uzun süredir Rusya yanlısı isyancıların kuşatması altında olan stratejikDebaltseve’den çekilmişti.

Ukrayna hükümeti ve Rusya destekli isyancılar birbirlerini ateşkesi ihlal etmekle suçlarken stratejik Debaltseve kenti çevresinde çatışmalar şiddetlenmişti.

Ayrılıkçılar ateşkesin halen hükümet kuvvetlerinin kontrolunda olan ancak isyancılar tarafından kuşatılan Debaltseve kenti ve çevresini kapsamadığını iddia ediyordu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü gözlemcileri iki isyancı bölge Luhansk ve Donetsk arasında kalan ana kara ve demiryollarının geçtiği stratejik Debaltseve kenti dışında ateşkese uyulduğunu bildiriyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG