Erişilebilirlik

Ukrayna Ordusu Luhanks Kentine Girdi


Donetsk kenti dışında bir kontrol noktasını koruyan Ukrayna askerleri
Donetsk kenti dışında bir kontrol noktasını koruyan Ukrayna askerleri

Kiev hükümeti Ukrayna ordusunun Rusya yanlısı ayrılıkçıların elindeki iki büyük kentden Luhansk’da bir polis karakolunu geri aldığını bildirdi.

Ukrayna kuvvetlerinin karakola milli bayrağı çektiklerini belirten Kiev hükümeti ayrılıkçıların Rusya’dan malzeme sevkinde ikmal yolu olan Luhnask’ta tutunmak için umutsuzca direndiklerini önesürdü.

Daha önce bir askeri sözcü ayrılıkçıların aynı bölgede bir Ukrayna savaş uçağını düşürdüğünü ve pilotun ise kurtarıldığını bildirmişti.

Öteyandan bir Uluslararası Kızıl Haç sözcüsü Fransız haber ajansına Rus yandım konvoyunun denetimiyle ilgili bir anlaşma sağlandığını açıkladı.

Sözcü denetimin Pazar günü başlayacağını sanmadığını söyledi. Ancak Ukraynalı yetkililer yardım taşıyan kamyonları incelemeye başladıklarını açıkladı

300 kamyondan oluşan konvoy halen sınıra yakın Rus kasabası Kamensk-Şaktinski’de park etmiş bulunuyor. Rusya araçlarda yalnızca savaştan zarar gören Ukrayna’nın doğusu için yardım malzemesi taşındığını bildiriyor. Kiev ise, bu tür konvoyların Rusya’ya saldırı düzenlemesi bahanesi yaratmasından ya da son çatışmalarda kayıplar yaşayan Moskova yanlısı ayrılıkçıları silahlandıracak bir “Truva atı” işlevi görmesinden korkuyor.

İsyancıları silahlandırdığı iddialarını reddeden Rusya, 300 kamyondan oluşan konvoyun insani yardım taşıdığını savunuyor.

Uluslararası yardım örgütleri de, isyancıların elindeki Donetsk ve Luhansk’ta ilaç, su ve elektrik sıkıntısı yaşandığını bildiriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG