Erişilebilirlik

Uber Sürücüsüz Araçlarla Yolda


Uber Sürücüsüz Araçlarla Yolda
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

Uber Sürücüsüz Araçlarla Yolda

Pittsburg caddelerinde, yakında sıradışı araçlar seyredebilir.

Uber'in İleri Teknoloji Merkezi Direktörü, Pittsburgh kentini şöyle tanımlıyor: “Pittsburg eski bir şehir. Organik bir karayolu ağına sahip, trafik sorunları var. Hava koşulları sert. Dolayısıyla araba kullanma bakımından Pittsburgh en zorlu ve karmaşık yapıya sahip.”

Üstelik bu zorlukların sayısı ve kapsamı da hayli geniş. Uzmanlar, sürücüsüz arabaların henüz güvenli olmadığı görüşünde. Pittsburg’da fazlasıyla bulunan, yollardaki çukurlar, köprüler ve tünellerin, araçların navigasyon sistemlerini devre dışı bırakması mümkün. Ancak Carnegie Mellon Üniversitesi Robot Enstitüsü’nden Aaron Steinfeld’e göre bu teknolojiyi gerçekten test etmenin zamanı geldi. Steinfeld, “Bu gerçek dünyada bu sistemlerin performansını anlayabilmek için bir fırsat. Böylece, nerelerde iyileştirme yapılması gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz” diyor.

Pittsburg sakinlerinden bazıları, bu teknolojiye şimdilik çekimser yaklaşıyor. Öğrenci olan Gaby Kogut, bunun çok büyük bir yenilik olduğunu ama kendisinin sürücüsüz bir arabanın içinde rahat edebileceğini düşünmediğini belirtiyor.

Uber, yolcuların sürücüsüz arabalar içinde tamamen yalnız olmayacağını söylüyor. Gerektiğinde müdahale etmek üzere ön koltukta bir mühendis oturacak. Ancak şirkete göre asıl hedef, araba kullanma denkleminde, asıl hedef insan hatasını ortadan kaldırmak.

Ve Uber’e göre gerçek dünyada, Pittsburg’den daha iyi bir test sürüş alanı olamazdı.

Amerika’da ilk kez serbestçe kamuoyunun kullanımına açılan ve içinde bir de mühendisin bulunduğu sürücüsüz arabaları, Pittsburg’daki Uber müşterileri artık deneme fırsatına sahip.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG