Erişilebilirlik

Türkiye'nin Yeni Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu Görevine Başladı


Hüseyin Avni Karslıoğlu
Hüseyin Avni Karslıoğlu

Türkiye'nin yeni Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'a güven mektubunu sunarak görevine resmen başladı.

Tören sonrasında yapılan kısa görüşmede Wulff’la Almanya-Türkiye ilişkilerini ve Almanya’da yaşayan Türklerin sorunlarını ele aldıklarını söyleyen Karslıoğlu, Amerika’nın Sesi Türkçe Bölümü’ne yaptığı açıklamada, Türkiye’nin uluslararası arenada çok önemli bir aktör olduğunu, Avrupa Birliği ile yürütülen müzakerelerin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini ve Almanya’nın üyelikle ilgili çekincelerinin giderilmesi için çaba göstereceğini belirtti.

1956 Yozgat doğumlu Hüseyin Avni Karslıoğlu çocukluğunun bir bölümünü geçirdiği Almanya’ya büyükelçi olarak dönmenin kendisi için büyük anlam taşıdığını, kendini ‘gurbetçi çocuğu olan ilk elçi’ olarak tanımladığını ve Almanya’da yetişen Türk kökenli bir diplomatın da Ankara’da görev almasını arzuladığını söyledi.

İlk büyükelçilik görevini 2007'de Bakü'de yapan Karslıoğlu, Almanya’daki görevi kapsamında ikili ilişkilerin yanısıra, Almanya’daki Türk çocuklarının eğitim seviyelerinin iyileştirilmesine ağırlık vereceğini de duyurdu.

2008 yılından beri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özel kalem müdürlüğünü yapan Hüseyin Avni Karslıoğlu, uzun saçları ve küpesi nedeniyle daha göreve başlamadan Alman basının ilgi odağı oldu.

XS
SM
MD
LG