Erişilebilirlik

Türkiye'den Suriye'ye Kınama


Kilis'teki Öncüpınar mülteci kampı
Kilis'teki Öncüpınar mülteci kampı

Ankara, Suriye sınırından Kilis yakınlarındaki mülteci kampına ateş açılması ve ikisi Suriyeli, ikisi Türk dört kişinin yaralanması olayına sert tepki gösterdi. Dün Suriye büyükelçilik müsteşarını çağıran Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, bu tarz olayların tekrarı durumunda “gerekli adımların atılacağı” uyarısında bulundu. Yaralananlar arasında bir Türk çevirmen ve bir de Türk polis bulunuyor.

Ankara Suriye güvenlik kuvvetlerini Türkiye’ye kaçan vatandaşlarına kasıtlı olarak ateş açmakla suçluyor. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Selçuk Ünal, son günlerde Türkiye’ye geçmeye çalışan 21 Suriyeli’den ikisinin vurularak öldüğünü bildirdi. Ünal, Suriye’deki şiddet olaylarından kaçanların Türkiye’nin koruması altında olduğunu, ateş açma gibi benzer olayların tekrarı halinde gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. Dışişleri sözcüsü, “tedbirlerle” ilgili ayrıntı vermedi, ama “seçeneklerin masada olduğunu” açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada Şam hükümetini bir an önce şiddete son vermeye ve uluslararası toplumu, bunun sağlanması için derhal harekete geçmeye çağırdı.

XS
SM
MD
LG