Erişilebilirlik

Türkiye’den İsrail’e Yeni Uyarı


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail’in Mavi Marmara’ya saldırısını ''bir cinnet olayı'' olarak gördüklerini söyledi.

Bülent Arınç, katıldığı bir TV programında, BM Güvenlik Konseyinin İsrail'i kınama kararını önemsediklerini belirterek, ''Şüphesiz arkası gelecek'' dedi.

Hükümetin projenin organizasyonuyla ilişkisi olmadığını belirten Arınç, İsrail'in, içinde sadece insan ve insani yardım bulunan bir gemiye karşı böyle bir eylem yapabileceğini tahmin etmediklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye İsrail ilişkilerinin karşılıklı güvene dayandığını vurguladı ve “İsrail'in en çok güvenebileceği, en çok ilişkide bulunabileceği ülke Türkiye. İsrail, Türkiye'yi karşısına alarak böyle bir eylem yapamaz düşüncesindeydik'' dedi.

Arınç, Türkiye’nin ne gibi bir misillemede bulunacağı konusunda, hükümetin kamuoyunun duygularını dikkate alacağını ancak ''Biz bir devlet olarak ve varlığını da kabul etiğimiz bir devlete karşı her şeyi bir anda yok farz edemeyiz” dedi.

Yardım gemilerinde 32 ülkeden yüzlerce insanın bulunduğunu ve bu kişilerin insanlık adına beraber olduğunu belirten Arınç, “Can verenler de, hayatta kalanlar da, üzüntü çekenler de; bunların hepsi kazandı. Kaybeden sadece İsrail oldu'' dedi.

Arınç, hükümetin İsrail'le tüm ekonomik ve savunma ilişkilerini gözden geçirdiğini ve bunların asgari düzeye indirilebileceğini bildirdi.

XS
SM
MD
LG