Erişilebilirlik

Türkiye'de Yaşayan Suriyeliler ABD Operasyonundan Memnun


Türkiye'de Yaşayan Suriyeliler ABD'nin Operasyonundan Memnun
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Esat rejiminin Suriye’nin İdlib kentine düzenlediği kimyasal saldırının ardından harekete geçen Amerika, Suriye rejimine ait askeri üsse Tomahawk füzeleri fırlattı.

İdlib’e bağlı Han Şeyhun beldesinde yapılan kimyasal saldırı sonucu çok sayıda Suriyeli'nin hayatını kaybetmesinin ardından, Amerika’nın Suriye’ye düzenlediği füze saldırısı Türkiye’de de yakından takip edildi.

Peki Amerika’nın, kimyasal saldırının ardından Suriye’ye düzenlediği operasyona, Türkiye’de yaşayan Suriyeliler'in tepkisi ne oldu?

5 yıl önce Suriye’nin Halep kentinden kaçarak Hatay’a yerleşen Mohammad Abu Hassan, Hatay’da berberlik yapıyor. Suriye’de yapılan kimyasal saldırı sonrasında, Mohammad Abu Hassan, Amerika’nın füzelerle Esat rejimine karşılık vermesine çok sevindiğini söyledi:

“Bu bombalama yapıldıktan sonra bizim umutlarımız arttı. 7 yıldır bu savaş devam ediyor. Esat ordusu kimyasal silahlarla insanlarımızı bombaladı ve bundan dolayı kadınlarımız, çocuklarımız öldü. Obama zamanında sadece Esat yönetimine kırmızı çizgi koyduğunu açıklamıştı ama bunun ötesinde bir şey yapmamıştı. Trump yönetimi ise doğrudan tepkisini koydu ve biz bu durumdan çok memnunuz.”

4 yıl önce İdlib'den kaçarak Hatay'a yerleşen Ahmad İsmael de Esat ordusuna ait üslerin vurulmasından çok memnun olduğunu belirtti:

“Kimyasal silah saldırısıyla 100 kişi hayatını kaybetti. Birçok da yaralımız var. Daha önceden Esat'ın elindeki kimyasal silahlara el koysalardı şimdi bu durumla karşılaşmayabilirdik. Amerikan ordusunun yaptığı bombalamanın çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Esat ordusunun diğer karargahlarını, havaalanlarını ve bütün bulundukları yerleri vurmalarını çok isterdim. İnşallah bu bombalamalar devam ederse Esat ordusu zayıflayıp güç kaybedecektir. Obama döneminde Suriye halkına sadece vaatler verildi, yanınızdayız dendi ama bunların hiçbirini yapmadı. Trump ise Amerika’nın gücünü Esat üzerinde gösterdi. İnşallah bu Esat zaliminden kurtulacağız.”

Ali Hayrullah ise 3 yıl önce Şam'dan Hatay'a yerleşmiş. Hayrullah da Amerika’nın Suriye’ye düzenlediği operasyonu desteklediğini söyledii:

“Bu bombalama çok iyi oldu. İnşallah bu böyle yarım kalmaz ve askeri bölgelerini de vururlar. Bu savaş çok fazla uzadı. Bütün devletler sadece laf söylüyorlar fakat hiçbiri elini uzatmıyor. Umarım bu bir başlangıç olur.”

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG