Erişilebilirlik

Türkiye’deki Amerikalılar’a Nevruz Uyarısı


Ankara’daki ABD Büyükelçiliği, Amerikan vatandaşlarını, Türkiye’nin dört kentindeki Nevruz kutlamaları konusunda uyardı.

ABD Büyükelçiliği’nin, 13 Mart’ta Ankara Güven Park’ta yaşanan bombalı saldırı öncesinde yayınladığı uyarı çok konuşulmuştu. Son uyarı ise 17-21 Mart tarih dilimi için yapıldı. Büyükelçilik tarafından yayınlanan mesajda, Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’da 20 Mart Pazar günü gerçekleşecek Nevruz kutlamaları hatırlatıldı. Aynı mesajda, bu kentlerde yaşayan ABD vatandaşlarından güvenlik konusunda dikkatli davanmaları istendi. Özellikle, Diyarbakır’daki kutlamaların çok geniş katılımlı olabileceğine dikkat çekildi.

ABD vatandaşlarından, ulaşım noktaları, devlet binaları veya kalabalık meydanlara yönelik olası terörist saldırılarına karşı uyanık ve dikkatli olmaları istendi. Protesto gösterilerinin şiddet boyutu kazanabileceğine işaret edildi ve siyasal nitelikli toplantılardan kaçınılması gerektiği ifade edildi. Söz konusu dört kentteki irtibat bilgileri de mesajda yer aldı.

Uzatma kararı

Bu arada, Türkiye’deki Almanya temsilcilikleri ile Alman Lisesi’nin terörist tehdit nedeniyle kapatılmasına ilişkin karar hafta sonunu kapsayacak biçimde uzatıldı. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, “Ankara’daki Büyükelçilik ile İstanbul’daki Alman Başkonsolosluluğu’nun dün kapatılmasına karar vermiştik. Hala tehditle ilgili durum belirgin bir hal almadı” dedi. Steinmeier, daha önce, tehdidi “çok ciddi” diye tanımlamıştı.

Öte yandan, Nusaybin’de PKK’ya karşı sürdürülen operayonda el yapımı bir patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir polis şehit oldu, üç polise de yaralandı. Yaralı polislerden birinin durumunun “ağır” olduğu belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı ise, beş PKK üyesinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Şırnak’da ise bir terörist öldürüldü.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG