Erişilebilirlik

Türkiye'de Bağımsız Aday Gerginliği


‎

Yüksek Seçim Kurulu’nun 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarını iptal etmesinin ardından Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde çıkan gösterilerde bir kişi öldü, üç kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları göstericilerin polise molotof kokteyli attığını, bunun üzerine de polisin göstericilere ateş açtığını bildirdi. Diyarbakır valiliği de yasadışı gösteri düzenleyen yaklaşık 750-800 kişilik kalabalığa polisin müdahale ettiğini açıkladı.

Barış ve Demokrasi Partisi eski Başkanı ve Hakkari bağımsız milletvekili Selahattin Demirtaş, yaşanan olaylar üzerine Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le görüşmesini iptal ederek Bismil’e gitti. Demirtaş, mevcut koşullarda Ankara’ya gidemeyeceğini söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu, aralarında Barış ve Demokrasi Partisi’nin de destek verdiği yedi politikacının adaylığını, geçmişteki mahkumiyetlerinden dolayı iptal etmişti. Seçim Kurulu, daha sonra bu kişilerin, milletvekili seçilmelerinin önünde engel olmadığına dair belgeleri getirmeleri halinde durumlarını yeniden gözden geçirme kararı vermişti. Kurul konuyla ilgili toplantısını bugün yapacak

XS
SM
MD
LG