Erişilebilirlik

Türkiye ile İtalya Arasında ‘Bilal Erdoğan’ Krizi


İtalya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili Bologna kentinde açılan kara para soruşturmasına Cumhurbaşkanı’ndan tepki geldi. Erdoğan, İtalyan RAI Televizyonu’na verdiği demeçte, bunun ikili ilişkileri etkileyebileceğini söyledi.

RAI’ye “Eğer oğlum şu anda İtalya’ya dönerse tutuklanabilir” diyen Cumhurbaşkanı, “Bu İtalya ile ilişkilerimizde problemler yaratabilir” dedi.

Bilal Erdoğan 2015’te doktora yapmak için İtalya’ya gitmişti. Bilal Erdoğan’ın İtalya’dan ne zaman ayrıldığı bilinmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İtalya oğlumla uğraşacağına mafya ile uğraşsın” ifadesini kullandı.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi ise İtalya’nın bağımsız bir yasal sistemi olduğunu, yargıçların Türkiye Cumhurbaşkanı’na değil İtalya Anayasası’na karşı sorumlu olduğunu kaydetti.

İtalyan kaynaklar, kara para aklama soruşturmasının Hakan Uzan’ın suçlamalarının ardından başlatıldığını belirtti.

İtalya medyası savcıların Temmuz ayında Türkiye’den İtalya’ya getirildiği belirtilen para miktarını araştırıyor. Bologna mahkemesi savcılara soruşturmalarını genişletmeleri için 6 ay daha süre verdi.

Bilal Erdoğan’ın avukatı Giovanni Trombini, müvekkilinin bütün ekonomik ve finansal faaliyetlerinin tamamen şeffaf ve yasal olduğunu, suçlamaların tamamen temelsiz olduğunu kaydetti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG