Erişilebilirlik

'Türkiye ve Irak Arasında Çok Fazla İşbirliği Potansiyeli Var'


Lukman Faily
Lukman Faily
Irak’ın Washington Büyükelçisi Lukman Faily, ülkesi ve Türkiye arasında çok fazla işbirliği potansiyeli olduğunu söyledi.

Dün Washington’daki Brookings Enstitüsü’nde konuşan Faily, Türkiye ve Irak’ın geçmişte işbirliği yaptığı gibi şimdi de birçok alanda işbirliği yapabileceğini kaydetti, ama Ankara’nın Irak’ın enerji ve kendi Kürtleri’yle ilişkilerini ilgilendiren politikalarına saygı göstermesi çağrısında bulundu. Faily, Türkiye’nin kendi Kürt sorununun çözümü yönünde attığı adımlardan da memnun olduklarını belirtti.

Faily, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin bir süre önce Cenevre’de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla görüştüğünü ve yakın bir zamanda da Ankara’ya gideceğini hatırlattı.

Ülkesinin Arap Baharı olaylarından sonra yeni mezhep çatışmalarının içine sürüklendiğini savunan Irak büyükelçisi, Suriye krizinin askeri yöntemlerle çözülmesine karşı olduklarını da vurguladı, ortak düşmanın el Kaide olduğunu söyledi.

Irak’ın Washington Büyükelçisi Lukman Faily ayrıca, 2008’de ülkesi ve Amerika arasında imzalanan Stratejik Çerçeve Anlaşması’nın, “kendini savunabilir, güçlü bir Irak” öngördüğünün altını çizdi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG