Erişilebilirlik

Türkiye Rakka Operasyonu’nda YPG’ye Karşı


IŞİD karşıtı koalisyonun Musul’un ardından Rakka’da başlatmayı planladığı operasyona Türkiye’nin itirazları var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Savunma Bakanı Fikri Işık, operasyonda Kürt güçlerinin kullanılmasına karşı çıktıklarını bir kez daha dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü. Erdoğan, Obama’ya "Gelin Rakka'dan DEAŞ'ı atalım," dediğini açıkladı.

Münbiç'e ve Rakka'ya yöneleceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, "Dün akşam Sayın Obama ile uzun bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmede bu tür adımları atacağımızı kendisiyle paylaştık. ‘PYD-YPG gibi örgütlere ihtiyacımız yok. Gelin sizlerle beraber Rakka'dan DEAŞ'ı atalım' dedik,” sözlerini aktardı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da, Rakka’nın, IŞİD’den kurtarılması operasyonuna Suriyeli Kürt güçlerinin katılmasına ilişkin Ankara’nın itirazlarını yineledi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Brüksel’de NATO Savunma Bakanları toplantısına katılan Fikri Işık, ABD'li komutan Stephen Townsend’in Rakka operasyonunda YPG’nin de yer alacağı açıklamalarına yanıt verdi.

Işık, "Özellikle Suriye Demokratik Güçleri kılıfı altında PYD'nin oraya sokulmaması gerektiğini ABD'lilere ifade ettik. Bu konuda da "başka alternatifimiz yok" diyemezler” dedi. Milli Savunma Bakanı, alternatif konusunda Türkiye'nin bu alternatifi oluşturma yeteneği olduğunu söyledi ve “ABD'nin bu noktadaki tavrını bu yönde değiştirmesini istiyoruz. Bu konuda da sonuna kadar ısrarcı olacağız,” diye konuştu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG