Erişilebilirlik

CANLI BLOG: Deprem Bölgesinde Hassas Aramalar Sürüyor Kurtuluş Haberleri Gelmeye Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından can kaybı 31 bin 974 kişiye ulaştı. Ekipler enkazlarda hassas cihazlarla çalışmaları sürdürürken, bazı kentlerden mucize kurtuluş haberleri gelmeye devam ediyor

22:50 14.5.2023

İmamoğlu: "10 milyon oy henüz sayılmadı"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş üçüncü kez ortak açıklama yaptı. İki büyükşehir belediye başkanı ortak yaptıkları açıklamayı bu kez sosyal medya hesaplarından canlı yayınladı.

Süreci an be an takip ettiklerini vurgulayan İmamoğlu, "10 milyon oy henüz sayılmamış durumda. Bu toplam oyların yüzde 20si" dedi.

Muhalefetin tarihindeki en yüksek oya erişeceğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, “Değişim kolay değildir, sancılıdır. Kolay olmayacaktır, hatırlayın” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, “Son oy sayılıncaya kadar, YSK’dan liste açıklanıncaya kadar vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

01:45 15.2.2023

Umudun Tükendiği Eda Apartmanı Önünde Sessiz Bekleyiş

İSKENDERUN - Hatay’ın ekonomik can damarı olan Akdeniz kıyısındaki liman bölgesi İskenderun’da birkaç noktadaki enkazda çalışma sürse de depremin 9. gününde umutlar artık tükeniyor. Depremden önce çay bahçeleriyle ilçedeki en güzel yerlerden biri olan sahil şeridindeki Eda Apartmanı önündeyse sessiz bir bekleyiş var.

Cengiz Topel Caddesi’ndeki dokuz katlı Eda Apartmanı'nda 80 kişi enkaz altında kalmış. Apartmanın karşısındaki çadırlarda veya ateş başında bekleyen depremzedelerse sessiz ve biraz da umutsuzca ekipleri izliyor.

Haberin devamı için tıklayın

23:36 14.2.2023

“ABD Özel Sektörünün Yardımları 51 Milyon Doları Geçti”

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşleri Bürosu Müsteşar Yardımcısı Erika Olson, hükümetin Türkiye’ye deprem yardımlarıyla ilgili brifing verdi. Olson, hükümetin 85 milyon dolarlık yardımının yanısıra, ABD özel sektörünün yardımlarının 51 milyon doları geçtiğini açıkladı.

VOA Türkçe’nin de katıldığı sanal toplantıda soruları yanıtlayan yetkili, ABD Uluslararası Kalkınma Dairesi (USAID) ekiplerinin depremin vurduğu tüm yerlerde arama çalışmalarını genişletmeye devam ettiğini kaydetti.

“Hayatta kalanları bulmak için elimizden geldiğince uzun süre çalışmaya devam edeceğiz’’ diyen Erika Olson, ekiplerin hafta sonunda enkazdan çıkarılan bir anne ve çocuğa tıbbi konsültasyon sağlanmasında Türk kurtarma ekiplerine yardımcı olduğunu söyledi.

23:19 14.2.2023

Kral Charles Türk ve Suriyeli Deprem Gönüllüleriyle Buluştu

Kral Charles, bugün Londra’da, İngiltere’de yaşayan Türk ve Suriyeli gönüllülerle biraraya geldi, Türkiye ve Suriye’yi etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden 37 binden fazla insan ve evsiz kalan binlerce kişiye verdiği desteği ifade etti.

Hayır kurumu Batı Londra Türk Gönüllüleri’ni (WLTV) ziyaret ederek gönüllülerle el sıkışan Kral Charles atkı, battaniye, uyku tulumu ve yiyecek paketleyen hayır kurumu çalışanlarıyla sohbet etti.

Kral Charles ayrıca Londra’nın merkezinde yer alan Trafalgar Meydanı’nda Suriyeliler için kurulan geçici çadır alanının açılışını yaptı. Kral, Suriye’nin Evi olarak adlandırılan bu çadırda Londra Belediye Başkanı Sadık Han’la görüştü.

İngiltere, 6 Şubat’da meydana gelen depremlerden sonra 76 arama-kurtarma uzmanını ve ekipmanları acilen deprem bölgesine gönderdi. Bölgeye ayrıca çadır ve battaniye gibi yardım malzemeleri de gönderildi.

Kral Charles, deprem felaketinden sonra İngiltere'nin "sevdiklerini kaybeden tüm ailelere en derin ve gönülden şefkat duygularını iletmek istediğini" söyledi.

İngiltere'deki 15 yardım kuruluşunu temsil eden Afet Acil Durum Komitesi (DEC) ayrıca bağış kampanyası başlattı ve şimdiye kadar 60 milyon sterlin topladı. DEC'den yapılan açıklamada Kraliyet Ailesi'nin de kampanyaya "cömert bir bağışta" bulunduğunu açıkladı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG