Erişilebilirlik

Türkiye nasıl bir 15 Mayıs’a uyandı?


Türkiye nasıl bir 15 Mayıs’a uyandı?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:11:29 0:00

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların yüzde 99,38’i sayıldı. Geriye kalan oyların sayımından sonra resmi olmayan kesin sonuç duyurulacak. Ancak büyük olasılıkla Türkiye 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu için sandık başına gidecek. VOA Türkçe'den Mehtap Yılmaz ve Hilmi Hacaloğlu aktardı

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların yüzde 99,38’i sayıldı. Geriye kalan oyların sayımından sonra resmi olmayan kesin sonuç duyurulacak. Ancak çok büyük olasılıkla Türkiye 28 Mayıs tarihinde cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için sandık başına gidecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 5,20 gibi sürpriz bir oyla birinci tur hesaplarını bozan Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ı destekleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da yaptığı açıklama ile bu beklentiyi teyit etti.

Peki bundan sonra ne olacak? Seçimin kazanını ve kaybedeni kim? En büyük sürpriz ne oldu? Yeniden Refah’ın beş milletvekili çıkarması bekleniyor muydu? İttifak olmasa baraj altı kalacak denen MHP’nin oylarındaki artışın sırrı ne? VOA Türkçe ekibinden Mehtap Çolak Yılmaz ve Hilmi Hacaloğlu “Türkiye nasıl bir 15 Mayıs’a uyandı?” sorusuna yanıt aradı.

XS
SM
MD
LG