Erişilebilirlik

Büyükelçi Tan: "Amerika'daki Türk Toplumu Giderek Daha Etkili Hale Geliyor"


Büyükelçi Tan: "Amerika'daki Türk Toplumu Giderek Daha Etkili Hale Geliyor"
Büyükelçi Tan: "Amerika'daki Türk Toplumu Giderek Daha Etkili Hale Geliyor"

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Cumhuriyet Bayramı mesajında Türk-Amerikan toplumunun çabalarını övdü. Tan'ın mesajı şöyle:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderlik ettiği efsanevi bir bağımsızlık mücadelesinin ardından aziz ulusumuz tarafından kurulan Cumhuriyetimiz en değerli varlığımızdır. Bu anlamlı günde, başta yüce Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçenleri ve Cumhuriyetimiz ile Vatanımızın ilelebet varlığını sürdürmesi için canlarını veren aziz şehitlerimizi, kanlarını döken gazilerimizi saygıyla anıyorum.

Köklü tarihinden, zengin kültüründen ve her şeyden önemlisi, aziz milletimizden güç alan Cumhuriyetimiz, geride kalan 87 yılda, Atatürk’ün ifadeleriyle, “mesut, muvaffak ve muzaffer” olmuştur. Kuruluşundan bu yana Atatürk’ün belirlediği çağdaş uygarlığa ulaşma hedefi doğrultusunda hızla ilerleyen Cumhuriyetimiz emsalsiz bir başarı hikayesidir. Demokratik ve laik yapısı, liberal ekonomisi, zengin sosyo-kültürel kimliğiyle, bölgesinde ve ötesinde barış ve istikrarın tesisinde katkıları aranan bir ülke haline gelen Türkiye’yi daha parlak bir gelecek beklemektedir.

Bugün ülkemizin katettiği ve hepimize haklı bir gurur veren mesafe, etkisini uluslararası alanda açık şekilde göstermektedir. Ülkemizin son dönemde BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğinin yanısıra, İslam Konferansı Teşkilatı, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Kimyasal Silahların Önlenmesi Örgütü Başkanlıkları ile NATO Genel Sekreter Yardımcılığı gibi önemli görevleri üstlenmesi, Avrupa’nın 6., dünyanın 16. büyük ekonomisi haline gelmesi, küresel ekonomik sorunlara çözüm bulunması amacıyla tesis edilen G-20 oluşumunun en aktif üyelerinden biri olması bu başarı tablosunun somut yansımalarıdır.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Türk Toplumunun değerli üyeleri, ABD’deki Türk toplumunun, gerek ülkemizin tanıtımı, gerek davalarımızın anlatılması yönünde sürdüregeldiği çalışmalar memnuniyet vericidir. Önceki ve halihazır görevlerim çerçevesinde gelişimine bizzat tanıklık ettiğim Türk-Amerikan Toplumunun ulaştığı seviye bizleri gururlandırmaktadır. Derneklerimizin ABD’nin dört bir yanında düzenlediği etkinliklerin başarısı hepimizi mutlu etmektedir. Evvelce de vurgulamış olduğum üzere, yapılanların yeterli görülmeyerek, toplumumuzun daha mükemmele doğru her alanda aktif olmaya devam etmesi fevkalade önem taşımaktadır. Türk-Amerikan toplumunun bu çerçevede yürüttüğü çalışmaları önümüzdeki dönemde artarak sürdüreceğine inanıyorum.

Her vesileyle dile getirdiğim gibi, gücünü Türk halkının geleneksel değerlerinden, birlik ve dayanışma duygusundan alan geniş bir ailenin birbirine sıcak duygularla bağlı fertleri olarak hep birlikte el ele verdiğimizde, aşılamayacak hiçbir engel yoktur. Omuz omuza ilerleyeceğimiz bu yolda sizlere güveniyorum.

Ülkümüz, gönlümüz ve ufkumuz birdir. Bu birliğin kaynağı 87. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimiz ve eşsiz vatanımız Türkiyemizdir. Cumhuriyetimiz gücünü dünyanın dört köşesine yayılmış tüm Türklerin aklından, yüreğinden ve vatan sevgisinden almaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten iyi dileklerimle kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

XS
SM
MD
LG